“Ringhouse” Ünlü Bir Otomobil Markasının Tarihine Atıfta Bulunuyor

Wamhouse Studio tarafından tasarlanan Ringshouse, Alman araba markası Audi'nin sembolünden ilham alıyor.

Proje sadece logonun şeklini değil, aynı zamanda markanın tarihini ve doğduğu dönemi de ifade ediyor.

Uzun zamandır Audi ile ilişkilendirilen logo, ilk olarak 1930’larda dört şirketin dört halka altında birleşmesiyle oluşturuldu. Ringshouse yalnızca bu şekle değil, aynı zamanda o tarihte yaygın olan modernist mimariye de işaret ediyor. Wamhouse Studio tasarımda, bu tarzın ham beton yapılar, yuvarlak duvar ve pencereler, açık dahili alan ve geniş cam elemanları gibi tipik özelliklerini yeniden yorumluyor.

Günlük kullanılabilir yüz ölçüsü neredeyse 280 metrekare olan dört paralel silindir içindeki ev, zemin kat seviyesine ek olarak bir yeraltı otoparkı ile hizmet odalarını kapsıyor. Yüksek tavanlara ve cömert bir alana sahip olan yaşam alanı, imkan olmasına rağmen ikinci kat olmadan bırakıldı.

“Genel amaç, dört silindirik gövdenin dışarıdaki okunabilirliğini korumaktı, bu nedenle, bir aile için mütevazı bir evden ziyade, doğal bitki örtüsü arasında yer alan geniş bir tatil evi.”

Evin üst kısmında, kısmen cam duvarlarla bölünmüş büyük açık odalar yer alıyor. Projede bir koridor, yemek odası ve müzik köşesi, büyük bir mutfak, kütüphaneli bir çalışma odası, özel banyolu iki yatak odası, üç tuvalet, iki ayrı dolap ve bir kiler bulunuyor.

Ringhouse, yüzeyinde açıklıklar olan tüm pencereleriyle binanın şeklini daha belirgin hale getiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın