Rietveld Architects LLP Objet 3D Teknolojisi ile Üniversite Tasarladı

Amerikalı mimarlık ofisi Rietveld Architects LLP Objet 3D teknolojisi ile Hollanda'daki INHOLLAND Üniversitesi'ni tasarladılar.

1994 yılında New York’ta kurulan Rietveld Architects LLP, Amerika ve Avrupa’daki büyük ölçekli projeleri, yaratıcı ticari ve konut alanları tasarımları ile biliniyor. Mimarlardan oluşan uluslararası ekibi en son teknolojileri kullanarak, enerji tasarrufu ve bireysel çevre kontrolleri gibi konulara dikkat çekiyorlar.

Firmanın ortakları Margaret ve Rijk Rietveld yıllar önce National Aeronautics ve Space Administration (NASA) ile irtibata geçerek 3D baskıyla tanıştılar. Mimari alanda verimliliği ve yeniliği geniş ölçüde arttırmak üzere Objet Geometries’in Eden350™ modelini denediler.

Rietveld’in ortağı Rijk Rietveld, “Bu sistemin derinlemesine detayları ve hatasız modelleri hızlı bir şekilde üretmesinden çok etkilendik. Diğer teknolojiler, kolay yıpranan modeller üretti ve Objet’in başarılı detaylarına sahip değillerdi,” dedi.

Rietveld, Objet 3D teknolojisinin ilk ürünü olarak Hollanda’daki INHOLLAND Üniversitesi’ni tasarladı. Projede mevcut bina daha geniş bir alana taşındı. Yeni alan, binada oturmaya yönelik üç farklı kimliği muhafaza eden esnek bir iç mekan planına ihtiyaç duydu.

Rietveld, Eden yazıcı kullanarak, üniversitenin karmaşık fonksiyonel gereksinimleri ve Rietveld ekibinin tasarım konseptleri temsilini hayata geçirerek detaylı modeller yarattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın