Richard Meier’den Bodrum’a Proje

Richard Meier & Partners, Bodrum'da tamamladıkları ilk projelerini açıkladı. Richard Meier tarafından tasarlanmış proje, 21 konutluk bir master plan.

21 evden oluşan konut projesi Bodrum Yalıkavak Köyü’nün hemen dışında, Yalıkavak manzaralı dramatik dik bir yamaçta konumlanıyor. Yerin dramatik topoğrafyası her bir parseli benzersiz kılıyor ve komşu parselle arasında bir gizlilik sağlıyor. Her biri yaklaşık olarak 330 metrekare olan ek olarak 40 metre kare misafir evine sahip, beş çeşit ev tipi öneriliyor.

Her bir tipin planı alandaki konumuna bakılmaksızın sabit kalırken, girişlerin çeşitleri her parsel için değişiklik gösteriyor. Tüm evler birbirinden bağımsız parsellerin konumuna bakmadan manzarayı maksimum kullanacak ve iyi bir giriş etkisi yaratacak şekilde düşünülmüş. Her bir prototopi karakterize eden açık gezinti yerleri sizi karşılayarak, önce dış mekandaki merdivene, sonra evin fuayesine ve iki kat yüksekliğindeki ferah oturma odasına götürüyor.

Projelerin tümünde şömineler ana tasarım elemanı olarak düşünülmüş. Her evin zemin katında bir yatak odası, bir yemek odası ve lavabo; üst katında üç yatak odası, bodrum katında ise medya odası, çamaşır odası ve personel yatak odaları bulunuyor.

Richar Meier’in projeyle ilgili yorumları:

“Bodrum Konutları bizim Türkiye’de tamamlanmış ilk projemiz. Bodrum Evleri’nin gelişimi için bir kilit taşı niteliğinde olduğunu düşünüyoruz. Her bir projeyi alanda önemli bir obje gibi ele alarak, onlara kübik bir görünüş verdik ve alanla ilişki kurmalarını sağladık. Dış mekanlar, kapsayıcı saçakların altında kalacak şekilde, her bir eve heykelsi bir kalite vererek, adete kütlelerin içine oyuldu.

Master plandaki her bir parça, özenle çözülmüş detayları ve yenilikçi yapısal çözümleri yansıtmaktadır. Umuyoruz ki bu yeni gelişim sadece projenin kendi alanıyla iyi bir ilkişki kurmasını sağlamaz, ayrıca Yalıkavak’taki en iyi yaşam alanı olur.”

Etiketler

Bir yanıt yazın