RIBA Uluslararası Ödülü 2016 Peru’daki Kampüs Binasına Verildi

Peru'nun başkenti Lima'da tasarlanan kampüs binası, David Chipperfield Architects ve Zaha Hadid Architects gibi önemli ofislerin projelerini geride bırakarak RIBA Uluslararası Ödülü'nü aldı.

RIBA Uluslararası Ödülü, Dublinli ofis Grafton Architects tarafından Lima’da tasarlanan UTEC Kampüsü’ne verildi. Ödül için son listeye kalan projeler arasında Zaha Hadid Architects tasarımı Haydar Aliyev Kültür Merkezi, DRDH Architects tasarımı Stormen Konser Salonu, Menos é Mais Aquitectos Associados tasarımı Arcquipelago Çağdaş Sanatlar Merkezi, David Chipperfield Architects tasarımı Jumex Müzesi, Agence d’Architecture Philippe Prost tasarımı Hatıra Çemberi Anıtı yer alıyordu. Son listeye kalan 6 projenin jüri tarafından yerinde görülüp değerlendirilmesinin ardından, UTEC Kampüsü ödüle layık görüldü. Richard Rogers’ın başkanlığındaki jüri, yapıyı “modern zamanın Machu Picchu’su” olarak değerlendirdi.

Lima’daki yeni mühendislik enstitüsü Universidad de Ingenieria y Tecnologia (UTEC) için tasarlanan kampüs yapısı, heykelsi brütalist formuyla öne çıkıyor. Ard arda sıralanan bir dizi terastan oluşan düşey kampüs, yerel ofis Shell Arquitectos ile işbirliğinde Nisan 2015’te tamamlanmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın