RIBA 2021’in En İyi Öğrenci Projeleri Açıklandı

Royal Institute of British Architects (RIBA) tarafından, en iyi mimarlık öğrenci proje ve tez çalışmalarına verilen 2021 President’s Medals ödülünü kazanan projeler açıklandı.

Reclaiming Playtime – Nicholas Honey ve Robert Thackeray (Newcastle University)

Bu yıl, 31 ülkeden 102 mimarlık okulu tarafından aday gösterilen 338 projeyle tarihindeki en fazla sayıda başvuruya sahip oldu.

The Dalston Hub: A Vertical Market – Elliott Afoke

Bu yılki RIBA Silver Medal, The Cloud Cooperative projesi ile Strathclyde Üniversitesi’nden Tiia Partanen’e verildi. Bartlett School of Architecture’dan Ben Foulkes’in tasarladığı Seeding Swanscombe Marshes RIBA Bronze Medal alırken Architectural Association’dan Richard Adetokunbo Aina tarafından tasarlanan A Culture of Craft: West Africa UNObjectified RIBA Dissertation Medal’e layık görüldü.

RIBA Silver Medal

The Cloud Cooperative / Tiia Partanen (University of Strathclyde)

“The Cloud Cooperative, insanların verilerinin kontrolünü kaybetmelerine neden olan veri toplama, internet gözetimi ve altyapısı ile bulutta depolamadaki artışı inceliyor. Geleceğin aktivist hareketi The Cloud Cooperative’in eylemleriyle tasavvur edilen proje, mevcut veri tekeline meydan okumayı ve güvenli, etik yeni bir internetin yaratılmasını araştırıyor.”

RIBA Bronze Medal

Seeding Swanscombe Marshes / Ben Foulkes (The Bartlett School of Architecture (UCL))

“Proje, planlı bir tema parkının bulunduğu yerde, parkın daha da geliştirilmesi için önleyici bir yöntem olarak hareket eden bir ekolojik adliye binasının inşasını öneriyor. Proje aynı zamanda bölgedeki tuz bataklıklarının yenilenmesini ve peyzaja ekolojik faydalar sağlayacak doğal malzemeleriyle binanın nihai ayrışmasını da inceliyor.”

RIBA Dissertation Medal

A Culture of Craft: West Africa UNObjectified / Richard Adetokunbo Aina (Architectural Association)

“Tez, belirli kabilelerin Batı Afrika nesnelerinin kendi bağlamları ve altyapıları içinde nasıl ve neden yapıldığını ve bu kutsal nesnelerin nasıl çıkarılıp ayrıştırıldığını araştırıyor. Lobi halkı, Richard Adetokunbo Aina tarafından içsel zanaatları, sanatçılıkları ve haklarından mahrum bırakılmış eserleri nedeniyle vaka çalışması olarak seçilmiş.”

Etiketler

Bir yanıt yazın