Retro-Fütüristik Bir Kent Tasviri

Fransız İllüstratör ve Yönetmen Hugo Moreno son video klip çalışmasında Mezopotamya mimarisi ile modern mimari öğelerini harmanladığı bir kenti gözler önüne seriyor.

Kanadalı elektronik müzik grubu Art Departments’ın son şarkısı Wall’s için Yönetmen Jonny White ile birlikte çalışan Moreno ütopya ve distopya arasında bir kent tasarladı.

Hayali bir kentin tasvir edildiği videonun başlangıcında MÖ 4000 – MÖ 600 yıllararı arasında Mezopotamya’da inşa edilen zigguratlar yer alıyor.

Zigguratları ise tüm şehri dolaşan, yapıların ve meydanların üzerinden akan su kanalları çevreliyor.

Boş meydanların, dev bitkilerin ve geniş otoyolların dikkat çektiği kentte çöl kenarında araçlarının yanında uzanan insanlar görmek mümkün.

Tüm bu kent imgesi içerisinde kendi geçmişiyle yüzleşirken karşımıza çıkan filmin kahramanı, Richard Neutra’nın Kaliforniya Palm Springs’teki yapılarını anımsatan modern bir villada bizi karşılıyor.

Pempe gökyüzü, turkuaz su kanalları ve mor yapılarla retro-fütürist bir mekan yaratan yönetmen eski kartpostallardan ve video oyunlarından referans aldığını belirtiyor.

Moreno yapım süresince Mezopotamya mimarisinin yanı sıra Richard Neutra’nın villalarından da ilham almış.

Videodaki genel atmosfer ve geniş arka plan için ise yönetmen Florida kent peyzajını ve günbatımı tonlarını kullandığını söylüyor.

2 hafta ön çalışmalarının ve 3 ay yapım aşamasının sürdüğü video klip toplamda 14 haftalık bir çalışmanın ürünü.

Etiketler

Bir yanıt yazın