Restorasyon laboratuvarı açıldı

Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Laboratuvarı, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla açıldı.

Bakan, merkezin sanat eserlerinin korunması ve geliştirilmesinde büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’de çok sayıda sanat eseri bulunduğunu belirterek, “Ancak bunların korunması, geliştirilmesi konusunda altyapımız ne yazık ki çok yeterli değil” dedi.

Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde kurulan ‘Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Laboratuvarı’nın açılış töreninde konuşan Bakan Günay, yeni bir konservasyon ve restorasyon merkezinin açılmasının, büyük bir ihtiyacın karşılanması anlamına geldiğini söyledi. Bu alanda çalışan herkese çok teşekkür ettiğini, gelecek yıl bu bölümün öğrenci almaya başlayacağını ifade eden Günay, “O zaman bizim için daha da anlamlı hale gelecek. Çünkü Türkiye’de gerçekten arkeoloji alanı başta olmak üzere sanat koleksiyonlarında, sanat alanında çok sayıda eserimiz var. Ancak bunların korunması, geliştirilmesi konusunda altyapımız ne yazık ki çok yeterli değil” diye konuştu.

Türkiye’nin gerçekten çok önemli tarihsel varlıklara sahip olduğunu, bunları herhangi bir dönem ayrımı yapmaksızın, hangi dönemden kalırsa kalsın hepsini insanlığın emaneti olarak koruduklarını vurgulayan Günay, şöyle konuştu:
“Kültür varlıkları konusunda, kültür varlıklarının yüzeye çıkarılması ve geleceğe taşınması konusunda çok ciddi ihtiyaçlarımız var. Talepte yükselme başladı, ama kamunun bütçesi buna yetmiyor. Nasıl bir okul ve hastane yapımı vergi matrahından bir indirim yapmaya neden oluyorsa, kültür varlıklarına katkı yapmak da aynı şekilde ciddi bir vergi indirimi sağlıyor. Ancak işin bu tarafı özel sektör tarafından biraz ihmal ediliyor.”

Daha sonra Bakan Günay, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yalçın Karayağız tarafından laboratuvarın açılışı yapıldı.

YOĞUN PROGRAM
Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra Beyoğlu Sanat Galerisi’nde fotoğraf sanatçısı Süleyman Gündüz ve Uğur Günyüz’ün ‘Retrospektif’ sergisini gezdi. Günay, Haliç Kongre Merkezi’nde de 5’incisi düzenlenen Artbosphorus Uluslararası Çağdaş Sanatlar Fuarı Sergisi’ni ziyaret etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın