Renzo Piano da Sidney Master Planına Dahil Oldu

Renzo Piano, Avustralya Sidney'de Barangaroo Master Planı elit mimari ekibine dahil olan son mimar.

Renzo Piano, Güney Barangaroo’da lüks dairelerin yer alacağı ikinci konut bölgesinde konut kulelerinin bulunduğu bir limanı tasarlayacak. Bölgedeki 159 dairenin bulunduğu kıyıda yer alan, yerel firmalar FJMT ve PTW tarafından tasarlanan ilk 2 bina, Anadara ve Alexander, 2013 yılında satışa sunulmuş ve üç buçuk saat içerisinde tüm daireler satılmıştı. Dairelerin sahipleri bu yıl içerisinde yeni evlerine taşınabilecek.

Renzo Piano’nun tasarım şeması “modification (mod8)” diye bilinen Güney Barangaroo’nun revize edilmiş konsept planının bir parçası olarak New South Wales (NSW) Planlama ve Çevre Departmanı’na teslim edildi. Bölge yakın gelecekte, İtalyan mimarın Sidney Opera Binası’na ve liman köprüsüne panoramik manzaralar sunan kuleleri ile tanışacak.

Renzo Piano tasarlayacağı lüks konutlar ile ilgili diyor ki: “Böyle bir yerde, bu iklimde 3 tane yüksek katlı konut inşa etmek az rastlanabilecek bir fırsat. Vizyonumuz bu üç yapıyı Barangaroo kıyısı ve liman bölgesi ile diyalog içerisinde ve aynı zamanda kent silüetine uygun bir şekilde tasarlamak.”

Güney Barangaroo’nun master planı idari yöneticilerinden Andrew Wilson, Piano’nun yapılarının ikonik olacağını  ve Sydney tarihindeki en önemli liman projelerinden biri olacağını söylüyor. 

Barangaroo master planında Wilkinson Eyre Architects’in Crown Sydney Resort Hotel projesi ile Rogers Stirk’ün Sidney Uluslararası Kulesi’nin inşaat süreçleri devam ediyor.

Etiketler

2 yorum

  • omer-yilmaz says:

    Haberdeki “elit”i anlamadım, kendi adlandırmaları mı, çeviri mi yoksa hata mı acaba 🙁

    “… 2013 yılında satışa sunulmuş ve üç buçuk saat içerisinde tüm daireler satılmıştı. ” kısmı dikkatlerden kaçmasın. Bizim konut geliştiricileri pek bir havalar içindeler ama geliştirme dediğin böyle olur işte.

  • ilknur-sudas says:

    Haberin ana kaynağında bu şekilde yer alıyor, ama “seçkin” kelimesinden öte “bilinen” mimarlar olarak kullanmak daha doğru olabilir.

Bir yanıt yazın