Renkli Zaman Yolculuğu

Tokyo'da yaşayan Fransız mimar ve sanatçı Emmanuelle Moureaux, Tokyo'daki Ulusal Sanat Merkezi'nin 10. yıl kutlaması için sayılardan oluşan renkli bir orman enstalasyonu tasarladı.

Tokyo’daki Ulusal Sanat Merkezi Ocak ayında 10. yılını kutladı. Müzenin 10 yıl içinde düzenledikleri etkinlikleri, önümüzdeki 10 yılı simgeleyen “Sayılar Ormanı” isimli enstalasyonla birlikte özel sergi salonunda sergilendi.

İlk kez herhangi bir bölme duvar olmadan kullanılan 2000 metrekarelik “Beyaz Küp” isimli sergi salonu, ilham, duygu ve “100 renk”in birleştiği enstalasyonla bir tuval halini aldı.

Enstalasyon ile, 2017’den 2026’ya kadarki gelecek on yıl görselleştirilerek geniş sergi alanında dinginlik hissi yaratılmış.

0 ila 9 arasında havada asılı duran 60.000’den fazla sayı figürü, üç boyutlu ızgaralarda düzenli bir biçimde hizalanmış. Salondaki bir bölme kaldırılarak, enstalasyonu bir uçtan bir uca kesip ziyaretçileri sayılarla doldurulmuş renkli ormanın içine davet eden bir patika oluşturulmuş.

Enstalasyon 10 yıllık zamanı temsil eden 10 katmandan oluşuyor. Her katmanda, ızgaralara rastgele yerleştirilmiş ilgili yılı simgeleyen 4 rakam kullanılmış (2017 için 2, 0, 1 ve 7 gibi…). Emmanuelle’nin “100 renk” enstalasyon serisinin bir parçası olan zaman katmanları ile 100 farklı renk tonuyla boyanan orman boyunca renkli bir zaman yolculuğu yaratılmış.

Enstalasyonla birlikte, son 10 yılın derlenen sergi afişleri sağdaki duvarı doldururken, odanın karşı duvarı da gelecek 10 yılı basitçe ifade eden beyaz rakamlarla temsil edilmiş. 

10 günde 20.000’den fazla ziyaretçinin ilgisini çeken bu yerleştirme 300 gönüllünün işbirliğiyle kurulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın