Renkleriyle Öne Çıkan Bir Ek Bina

Aurora Arquitectos, Portekiz'deki bir müzik okulunun mevcut binalarını canlı bir sarı renk ile boyanmış bir ek yapı ile birbirine bağladı.

Porto’nun kuzeydoğusundaki Caldas da Saúde kasabasındaki Artave – CCM müzik okulu için hayata geçirilen proje, mekanın zamanla daha fazla binanın eklenmesiyle karıştırılan dolaşım yollarını onarmayı ve yeniden düzenlemeyi amaçlıyor.

Proje ofisi birbirine yakın konumlandırılmış iki derslik bloğunu yenilerken iki binayı birbirine bağlayan aynı zamanda toplantılar için geniş alanlar sunan L şeklinde bir uzantı eklemiş. Eklentiyi mevcut yapılardan açıkça ayırt etmek için, uzantının tüm görünür dış kısımlarında parlak bir sarı renk kullanmış.

Göze hemen çarpan parlak sarı renk kullanımıyla ek binanın kampüste var olan diğer yapılardan ayırt edici olması amaçlanmış. Ek yapının en görünür öğesi, sınıf bloklarının yanında bir avluya çıkıntı yapan büyük bir merdiven kulesi olmuş. Merdiven kulesi, avluda oluşturulan beton bir amfi tiyatronun üzerine çıkıyor. Parlak renk kullanımı duvarların parlak turuncu ve zeminin parlak kırmızıya boyandığı ek binanın içerisinde de devam ediyor.

Portekiz’in çok yağmur alan ve kışların çok kasvetli geçtiği bir bölgesinde yer alan proje zemininde ve duvarlarında kullanılan parlak renkler sayesinde bu karanlık havayla bir kontrast oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın