Renklendirilmiş Beton Kullanılmış Bir Ev

Renklendirilmiş Beton Kullanılmış Bir Ev

Mimarlık ofisi Studio Ben Allen, kuzey Londra’nın Haringey ilçesinde bulunan Viktorya dönemine ait sıra evin tadilatında yapısal duvarlar ve dekoratif detaylar oluşturmak için parlak renkli beton kullanmış.

Evin sahipleri, mimarlık ofisinden mülkün arka tarafındaki, zaman içinde uyarlanan ve eklenen yaşam alanlarının yeniden düzenlenmesini istemiş.

Proje kapsamında ayrıca yeni bir mutfak ve biri zemin katta olmak üzere erişilebilir olması gereken iki banyo oluşturulması da istenmiş. Sonuç olarak House Recast hem yapı hem de mimari kaplama olarak pigmentli desenli beton kullanımı gibi fikirler için bir test ortamı olmuş.

Evin olağandışı renk ve malzeme kullanımı projenin Londra’daki en iyi ev geliştirme projelerine verilen Don’t Move, Improve! ödüllerinde finalistler arasına girmesine olanak sağlamış.

Birinci kattaki banyonun somon renkli yapısal duvar panellerini destekleyen yeşil desenli sütunlar ve kirişler de dahil olmak üzere, yenilenen mülk boyunca renkli beton çeşitli şekillerde kullanılmış.

Arka bahçeden bakıldığında, beton çerçeve zemin ve birinci katların mekansal düzenlemesini tanımlayan bir çapraz şekil oluşturulmuş. Beton yüzeylere işlenmiş yelpaze desenli rölyef, banyonun kafesli pencere kaplamasına yansımış.

Genişletilmiş ve yenilenmiş mutfağın içindeki yeşil bölüm pembemsi kırmızı beton merdivenler, tezgahlar, lavabo ve ada ünitesi ile tezat oluşturmuş.

Üst kattaki banyoda bulunan küvet, tezgahlar ve lavabo yeşil betondan yapılmış ve alan hamam benzeri bir his verecek şekilde tasarlanmış.

Genişletilmiş mutfağın üzerinde oluşturulan boşluk, bu alanı görsel olarak yeni bir kavisli asma kat ile birleştirmiş. Bu çift yükseklikteki alan, gün ışığının evin merkezine kadar girmesine izin verecek şekilde tasarlanmış.

Kubbeli tavanın üzerine yerleştirilmiş çatı penceresiyle ışığın mutfağa da ulaşması sağlanmış. Üst kattaki banyo için de aynı tavan formu kullanılmış.

Kubbeli tavanın kıvrımları, mutfaktaki oturma alanını evin önündeki yemek odasıyla birleştiren bir kemer de dahil olmak üzere, tüm yeni oluşturulan alanlardaki açıklıklarda görülecek şekilde planlanmış.

Saha dışı inşaatın daha küçük ölçekli konut projelerine nasıl fayda sağlayabileceğini göstermek amacıyla, evde kullanılan çeşitli elemanlar prefabrike olarak üretilmiş.

Uzantının ana çerçevesi ve duvarları sadece üç gün içinde araziye monte edilmiş, asma katı kaplayan korkuluk ise parçalar halinde teslim edilmiş.

Arka cephedeki desene uyan korkuluk tasarımı ve bilgisayar kontrollü bir freze makinesi kullanılarak mimar tarafından kesilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın