REIDIN.com’dan Yapı Stoku Envanter Çalışması

REIDIN.com'un yeni ürünü Yapı Stoku Analizi SupplyCheck ile emlak piyasasındaki konut arzını bir bütün olarak inceleyebileceksiniz: Tamamlanmış projelerin yanı sıra, yapımı süren veya planlanan projeleri de analiz edebileceksiniz.

Yılsonu yaklaşırken tüm kurumlar, şirketler, aileler ve hatta şahıslar eski hesaplarını kapatır ve yeni yıl için öngörülerde bulunmaya çalışır. REIDIN.com’un yeni ürünü Yapı Stoku Analizi SupplyCheck geliştirici ve yatırımcılar başta olmak üzere tüm sektör paydaşlarına geleceği öngörmek, planlamak ve somut veriler üzerinden sağlam adımlar atabilmek için bir araç sunuyor.

Türkiye genelinde konut projelerinin tüm verileri REIDIN Gayrimenkul Bilgi Servisi üzerinde SupplyCheck bölümünden analiz edilebilecek. Yapı Stoku Analizi ile belli bir bölgedeki (il ve ilçe) projelerin zaman (yıl ve ay), durum (inşaatı devam eden veya tamamlanmış) ve tip (1+1, 2+1…) verilerine erişebileceğiniz gibi, belli bir tarihteki (örneğin, Ocak 2014) projeli konut arzını da tespit edebilirsiniz.

REIDIN Yapı Stoku Analizi SupplyCheck çalışması üzerinden yapılan bazı karşılaştırmalı örnek sonuçları yukarıda grafik olarak sunuyorlar.

REIDIN Türkiye Veri Müdürü Ozan Demir, bu yeni ürünü ve getireceği avantajları şöyle tarif etti: “Sürekli şekilde güncellenen REIDIN Yapı Stoku Analizi, aslında daha önce Reidin.com bilgi servisimizde devreye aldığımız ve üyelerimizin yoğun olarak faydalandığı Proje Fiyatları Karşılaştırma Servisi (PriceCHECK) ve Bölge Raporu (LocationCHECK) bölümlerinin devamı konumunda. Buradan çıkan sonuçların yeni yerleşim bölgelerinin gelişimi, doğru yatırımların yapılması, piyasa ve rekabet analizi için gerekli, hatta hayati olduğunu düşünüyoruz.

Bunun yanında kiraya verilmek üzere yatırım amaçlı alınan konutların getirilerinin oluşmasında piyasa arzının önemi göz önüne alındığında, REIDIN Yapı Stoku Analizi çalışmasının sonuçlarının sadece arzı yaratanlar değil, talebi sağlayan son kullanıcılar (alıcılar) açısından da büyük olduğunu görmek mümkün.”

Etiketler

Bir yanıt yazın