Reflections – Volume 1

ATÖLYE; kurulduğu 2013 yılından bu yana bakış açısını, özenle bir araya getirdiği komünitesinin arkasındaki düşünceyi, hayata geçirdiği projelerini ve içgörülerini, ilk basılı yayını "Reflections" ile bir araya getirdi.

Reflections, ATÖLYE’nin geçtiğimiz beş yıldaki tüm faaliyet ve projelerine ayrıntılı bir şekilde yer verirken; kurumun değerlerini, içgörülerini, yaklaşımını ve geleceğe dair düşüncelerini de bir araya getiriyor.

Kitap, “Strategic Design Studio” ve “Creative Hub” bölümleri ile, ATÖLYE’nin bu iki farklı elementini ve bunların bir araya gelerek nasıl özgün bir yapı oluşturduğunu ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. “Strategic Design Studio” bölümünde, tasarım stüdyosunun çalışma alanları ve yapısı, tasarıma dair bakış açısı ve bugüne kadar gerçekleştirilen projelerden bir seçki yer alıyor. “Creative Hub” bölümünde ise ATÖLYE’nin yaratıcı platformunun iskeletini oluşturan komünite, etkinlikler ve Prototipleme Lab içeriklerine yer veriliyor.

Ayrıca, önümüzdeki dönemde öne çıkacak trendlere ve o trendlere dair öngörülere, “Trends” başlıklı bir bölümde yer veriliyor. Gelecekten öğrenmeyi masaya yatırdığımız bu bölümde teknoloji, yetenek yönetimi, iş dünyasının geleceği ve bireysel davanışlarımızın nasıl değişebileceğine dair öngörüleri bir araya getirdik. ATÖLYE’nin 2017 yılının Haziran ayında Medium’da ATÖLYE Insights adı ile yayınlamaya başladığı makalelerden bir seçki de, Reflections’ta “Insights” başlığı ile kendine yer buluyor.

“What is next?” başlığıyla kitabı bir soru ile kapatmayı seçen ATÖLYE, 2018 yılı için stratejik önceliklerini de okuyucularla paylaşıyor. Koordinasyonu ve editörlüğü ATÖLYE İletişim ve Etkinlik Yöneticisi Emre Erbirer tarafından yapılan ve tüm içeriği ATÖLYE ekibi tarafından hazırlanan kitabın tasarımı ise roundabout tarafından hazırlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın