Reflection Space

Mexico City’de Monterrey vadisinde bulunan Monterrey Teknoloji ve Yüksek Eğitim Enstitüsü (TEC), eğitim alanında yenilik yaparak, toplumdaki hızlı değişimlere esnek ve dinamik bir şekilde uyum sağlamayı, öğrencilere bu değişikliklerle yüzleşmek için gerekli becerileri kazandırmayı amaçlayan bir müfredata odaklanan bir eğitim kurumu.

Okul bünyesinde insanlara ve ruh sağlıklarına odaklanan “Reflection Space” adlı özel bir ek yapı bulunuyor. Taller de Arquitectura TAX’den Alberto Kalach ve Raquelt Font tarafından tasarlanan yapı, Monterrey vadisinin insan ölçeğini, malzemesini, ışığını ve güçlü coğrafyasını birleştiren bir alan olarak hayata geçirilmiş.

Teknoloji ve Yüksek Eğitim Enstitüsü Bölge Master Planı kapsamında hem öğrenciler için gerekli altyapıyı hem de gelişimlerini ve şehirle olan ilişkilerini ele alan proje, kampüsün bir kenarında yer alıyor.

Yapı, ağır beton duvarlarla çevrili küçük bir alandan oluşuyor. Kalın duvarların sağladığı sessizlik ile mekanın içinde zaman yavaş akıyormuş gibi hissediliyor ve yansıma için eşsiz bir alan yaratılıyor.

Binada kontrollü bir yükseklik ve filtrelenmiş doğal ışık ile meditasyona uygun alanlar yaratmak için gölge ve ışık oyunlarından yararlanılmış.

Beton yapının etrafında bir spiral gibi devam eden mesire alanı, kampüsün güzergahları içinde hem bireyler hem de gruplar için bir mola imkanı barındırıyor.

Binanın en karakteristik alanına doğru ilerledikçe sessizlik derinleşiyor ve ziyaretçiler kendileriyle baş başa kalarak kampüs ortamından tamamen soyutlanıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın