Refik Anadol’un Desenleri Frank Gehry Tasarımı Walt Disney Konser Salonu’nu Süsleyecek

Los Angeles Filarmoni Orkestrası'nın yeni sezona başlamasını kutlamak için sanatçı Refik Anadol'un renkli desenleri, bir haftadan daha kısa bir süre sonra konser salonunun dalgalı metalik yüzeyine yansıtılacak ve şehir sakinlerine görsel bir şov sunacak.

Kaliforniya eyaletinin, Los Angeles şehrinde bulunan Walt Disney Konser Salonu 2000’li yıllarda Frank Gehry tarafından tasarlandı. Aynı zamanda Los Angeles Filamoni Orkestrası’yla ve Los Angeles Büyük Korosu’na da ev sahipliği yapan konser salonu Los Angeles’ın ikonik yapılarından biri olarak biliniyor.

Bugünlerde ise konser salonunun şehirde bir tuval gibi kullanılması düşünülüyor. Los Angeles Filarmoni Orkestrası’nın yeni sezona başlamasını kutlamak için sanatçı Refik Anadol’un renkli desenleri, bir haftadan daha kısa bir süre sonra konser salonunun dalgalı metalik yüzeyine yansıtılacak ve şehir sakinlerine görsel bir şov sunacak.

28 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasında yapılacak uygulamada, kırk iki tane yüksek enerjili projektör yardımıyla konser salonunun dış cephesi (7:30’dan 11:30’a kadar) geçici olarak dönüştürülecek.

Yüzeylere yansıtılacak desenler LA Phil’in arşivlerinden kullanılıyor. Sanatçı Anadol, film arşivlerinden görüntü, ses ve video aldı ve bu materyalleri daha renkli ve daha dinamik hale getirerek yeniden yorumladı.

Bu dönüşümle birlikte binaya yüklenen misyon aynı zamanda binaya bir giysi gibi giydiriliyor böylece tasarımda bütünlük de sağlanmış oluyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın