Redevco Türkiye’deki Yatırımlarının Tamamını Blackstone’a Satıyor

Redevco Türkiye'deki mevcut yatırımlarının tamamının, yönetim kadrosu ile birlikte Blackstone Group iştiraklerine satışı konusunu karara bağladı.

Satış üç alışveriş merkezini kapsıyor: Ankara’da bulunan Gordion Alışveriş Merkezi, Erzurum Alışveriş Merkezi ve Manisa’da bulunan Magnesia Alışveriş Merkezi. Şirket, önümüzdeki dönemde bütünüyle ana pazarlarındaki esas faaliyet konularına odaklanacak.

Redevco, Blackstone Group iştirakleri ile Haziran ayının başında anlaşma imzaladı. Anlaşma; her ikisi de 2009 yılında açılan ve “Çok İyi” derece ile BREEAM Sertifikası’na sahip 53.000 metrekare kiralanabilir alanı olan Gordion Alışveriş Merkezi ve 33.000 metrekarelik Erzurum Alışveriş Merkezi’ni kapsıyor. 19.000 metrekarelik ve 28 Haziran’da açılan Magnesia Alışveriş Merkezi’nin satışı da anlaşma dahilinde gerçekleşti.

Söz konusu satışlar; Redevco’nun, Avrupa’da bulunan ana pazarlarındaki esas faaliyet konularına odaklanma ve yanı sıra, gelişmekte olan ülkelerdeki geliştirme faaliyetlerini bütünüyle sonlandırma yönlü stratejisi ile bağlantılı olarak gerçekleştirildi. Bu yeni dönem stratejisi, Şirket tarafından 2011 yılının sonu itibariyle duyurulmuştu. Redevco, değer artırmak hedefiyle mevcut portföyünü yönetmeye ve Avrupa genelinde yüksek kaliteli perakende gayrimenkulleri geliştirmeye devam edecek. Bu satış ile elde edilen gelirin, Şirketin ana pazarları olan Belçika, Orta Avrupa, Fransa, Almanya, İspanya / Portekiz, İsviçre, Hollanda ve İngiltere’de yeni alımlar ve yeniden geliştirmeler için kullanılması hedefleniyor.

Blackstone Firması Kıdemli Genel Müdürü ve Avrupa Gayrimenkullerinden Sorumlu Bölüm Yöneticisi Ken Caplan konuyu şöyle yorumluyor: “Gayrimenkul yatırımı alanında Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz bu ilk yatırım bizi son derece heyecanlandırıyor ve Redevco’nun seçkin yönetim kadrosuyla çalışacak olmaktan da memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’yi, perakende sektöründe yeni yatırımlar yapmak üzere gelecek vaad eden bir ülke olarak görmekteyiz.”

Redevco CEO’su Andrew Vaughan ise bu satış kararının getirisinin altını çizerek :”Yerel yönetimden sorumlu ekibimiz, Türkiye’de çok yüksek kalitede projeler hayata geçirdi. Bu satış kararı Şirketin yeni dönem stratejisi çerçevesinde alınmış olmakla birlikte, Türkiye’deki ekibimizin

gelecek dönemde de faaliyetlerine devam edebilecek olması da bizim için son derece önemliydi. İnanıyoruz ki Blackstone gibi, Türkiye’de büyük çaplı genişleme planları olan ve ekibimizle birlikte büyümeyi hedefleyen bir firmayla, ekibin geleceği de teminat altındadır. Bu durum, geçtiğimiz yıldan itibaren belirlemiş olduğumuz üzere bize, ana pazarlarımıza odaklanma imkanı tanıyacak. Blackstone’a Türkiye pazarında başarılı bir gelecek diliyoruz.”

Redevco satış sürecinde, Kempen & Co firmasından danışmanlık aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın