Red Bull Half Court Sokak Sanatı ile Basketbolu Bir Araya Getirdi

Bu sene sokak kültürü ile basketbolu bir araya getirme amacıyla yola çıkan Red Bull Half Court, oyunun yanı sıra katılımcılara sıra dışı tasarlanmış basketbol sahalarında maç yapmayı vadetti.

Dünyanın en iyi basketbolcularını arayan Red Bull Half Court, yetenekli tasarımcılara da yepyeni bir meydan okuma sundu. Sokak kültürü ile basketbolu bir araya getiren organizasyon, “Saha senin” sloganıyla tasarımcılara da sıra dışı yeteneklerini göstermeleri için olanak tanıdı.

Graffiti Sanatçısı Mr. Hure Bursa’da Hüdavendigar Kent Parkı Basket Sahasını Tasarladı

Dönüşüm için ise ilk adres ise Bursa’ydı. Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen projede Graffiti sanatçısı Mr. Hure, Bursa’da Hüdavendigar Kent Parkı basket sahasına gitti ve yeteneklerini bu kez bir sokak basketbolu sahasına taşıdı.

“Sokak sanatı ile basketbolun bir araya gelmesi heyecan verici,” diyen Mr. Hure “sokak sanatında da sokak basketbolunda da yazılı bir kural yoktur oynayanların kendi kuralı vardır,” diyerek iki kültür arasındaki benzerliği özetledi. Bursa bir deniz şehri olduğunu sahayı tasarlarken ona göre bir renk çalışması uyguladığını söyleyen Mr. Hure, Red Bull Half Court’un sokak basketbolu kültürü ile etkileşim halinde bir çalışma yaptığını belirtti.

Graffiti Sanatçısı Esk Reyn, Ankara’daki Anıttepe Parkı’nda Yer Alan Basketbol Sahası Tasarladı

Dönüşüm için ikinci adres ise adres Ankara’ydı. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşen projede graffiti sanatçısı Esk Reyn, Ankara’daki Anıttepe Parkı’nda yer alan basketbol sahasına gitti ve yeteneklerini bu sokak basketbolu sahasına yansıttı.

“Sokak sanatı benim için sokakta üretebilmek, belli bir kalıbı, belli bir köşetaşı yok,” diyen Esk Reyn, Red Bull Half Court hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getiriyor: “Red Bull Half Court projesinde Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan şey, bir sahanın bir sanatçı ile eşleşmesi ve fikirlerin o sahaya, o alana göre yapılıyor olması.”

Esk Reyn hazırladığı tasarımı ise şöyle özetliyor: “Sokak basketbolunun da temeli olan rekabetten yola çıktım. Kompozisyonu bu rekabetçi duygu üzerinden yansıtmaya karar verdim. Şehrin karmaşası, dinamiği, iç içe geçmişliği, bunlar hep bana doğaçlama paslar attılar, ben de bunları mümkün olduğunca işin içerisine yerleştirmeye çalıştım.”

Tasarımcı ve Mural Sanatçısı Max On Duty Abbasağa Parkı Basketbol Sahasını Tasarladı

Sıra dışı sahalardan bir diğeri ise Abbasağa Parkı’nda yer alıyordu. Tasarımcı ve mural sanatçısı Max On Duty’nin renk paleti ve fırçası, ünlü basketbolcu Sinan Güler’den aldığı ilhamla birleşti. Sonra ise Abbasağa Parkı basketbol sahasının yeni yüzü ortaya çıktı.

Max On Duty, Sinan Güler’le konuştuktan sonra aklındaki tasarımın nasıl şekillendiğini şöyle anlattı: “Onun anlattıkları bana ilham verdi. Bir oyuncunun hissettiklerine odaklanan bir tasarım yapma fikri uyandırdı bende.”

Dilara Uçar Red Bull Half Court Türkiye Finali’nin Oynanacağı İzmir Bostanlı’daki Basketbol Sahasını Tasarladı

Finalin oynanacağı sahanın da tasarımı da Dilara Uçar tarafından hazırlandı. Red Bull Half Court’un “Saha Senin” çağrısına kulak veren Dilara, Red Bull Half Court Türkiye Finali’nin oynanacağı İzmir Bostanlı’daki basketbol sahasının çehresini değiştirdi.

Dilara, bir yandan endüstriyel tasarım eğitimini sürdürürken, bir yandan da sosyal bir organizasyon için grafik tasarım işleri yapıyor. Her zaman yaratıcılığını ön plana çıkarabileceği bir şeyler yapmak istediğini söyleyen Dilara, sokak basketboluyla tasarımı bir araya getirirken özgürlük kavramına odaklanıyor.

Dilara, “Tasarım benim özgürleştiğim alan. Kağıdın kalemin ötesinde, düşüncelerimin ötesinde, sözlerimin ötesinde, kendimi bulduğum ve tamamen ‘ben’ olduğum alan” derken, tasarımının detaylarıyla ilgili olarak ise şunları paylaşıyor: “Dinamik ve canlı renkler kullanarak özgürlüğü kendi doğrularımla, kendi renklerim ve çizgilerimle ifade etmeye çalıştım.”

Etiketler

Bir yanıt yazın