Ramalhos Fabrikası İdari Bina Yenileme Projesi

Ramalhos Fabrikası İdari Bina Yenileme Projesi

Portekiz merkezli mimarlık ofisi Espaço Objecto, Portekiz Águeda’daki bir endüstriyel yapıyı yeniden tasarladı.

Fotoğraflar: Ivo Tavares Studio

Águeda’daki dünyanın en büyük endüstriyel fırın üreticilerinden biri olan Ramalhos şirketinin tesislerinin yenilenmesi projesi, ofis, showroom, eğitim ve yönetim alanlarını içeren kapsamlı bir müdahale.

 

Tasarım, cephe kaplamasında beyaz serigrafi baskılı camı ve iç mekanlarda doğal ışığın yoğunluğunu kontrol eden dikey profilleri vurgulayarak, ihtiyatlı ama titiz ve tutarlı bir imge oluştururken showroom kütlesinin hacimselliğini de tamamlıyor. Geceleri beyaz ışık kutularına dönüşen cam paneller, iç mekanı filtreleyerek, ofis ve teras hacimlerinin içinin gözükmesini engelleyen perde görevi görüyor.

Showroom alanı, yeni fırın düzenlemesi ve etkileşimli panellerin tanıtımı ile lobiden itibaren yenilenmiş ve kişiselleştirilmiş; teras seviyesindeki üst açıklıkların ürettiği ışık etkisi ile uyum içinde, resmi bir kompozisyon yaratılmış.

Gösteri salonu, hem eğitim bağlamında hem de yeni üretim konseptlerinin sunumunda profesyonellerin buluşması için tasarlanmış, saf ve benzersiz görünümü ile ilham verici olmayı amaçlayan bir mekan.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın