Ragnarock: Danimarka’nın Yeni “Rock Müzesi”

COBE ve MVRDV tarafından tasarlanan yeni rock, pop müzik ve gençlik müzesi Ragnarock, 2017 Mies van der Rohe Ödülü'ne aday gösterildi.

Dışı altın sivri kare yüzeylerle kaplı yeni Ragnarock Müzesi, Danimarka’nın Roskilde kentinde, önceden bir fabrikaya ait olan eski antrepoların arasında yapıldı. Ragnarock, COBE ve MVRDV’nin, 2011’de kazandıkları bir yarışma kapsamında, önceden bir fabrika alanı olan bölgeyi kültürel ve kreatif etkinlik alanı olarak yeniden tasarladıkları ROCKmagneten masterplanının bir parçası.


Fotoğraf: Rasmus Hjortshøj – COAST Studio / COBE and MVRDV

Ragnarock adını verdikleri müze, altın dış kaplaması ve kadifemsi kırmızı iç mekanı ile “rock’n’roll” konseptine uydurulmak istenmiş.


Fotoğraf: Rasmus Hjortshøj – COAST Studio / COBE and MVRDV

COBE ve MVRDV’nin, rock müziğinin iki birbirine tezat yönü olarak nitelendirdiği “kusurlu” ve “gelişigüzel” ile “şık” ve “görkemli” nin etkileşimi, tasarımın ilhamı olmuş. Binanın altın dış kaplaması ile eski beton fabrika antrepolarının arasında yükselmesi, bu iki tezat yönün ifadeleri.

COBE’nin kurucusu ve kreatif direktörü Dan Stubbergaard, “Rock müziğinin çağrışımları, müzenin içine de girdi, giriş holünün canlı kırmızısı, gitar kılıflarının kadifemsi iç kaplamasını andırıyor.” diyor.

4 katlı binanın, 20 metrelik bir sundurması var. Bina, sergi salonu, oditoryum, kütüphane, kayıt stüdyoları, müze market, kafe, atölye, avlu ve açık hava konser mekanı gibi fonksiyonları içeriyor.

ROCKmagneten Projesinde Sona Gelindi

Etiketler

Bir yanıt yazın