RAF’ın 93. Sayısı Çıktı!

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından hazırlanan RAF Ürün Dergisi, yeni sayısındaki çeşitli ürün tanıtımlarının yanı sıra mimar söyleşileri ve proje dosyaları ile okurlarını bilgilendirmeye devam ediyor.

Derginin yanı sıra, www.raf.com.tr adresi üzerinden dergi içeriğine ve ürün tanıtım sayfalarında firmaların iletişim bilgilerine erişmek mümkün.

RAF’ın 93. Sayısının Kapak Tasarımı, 16. Kapak Tasarım Yarışması Birincisi Ayça Atay’a Ait

Atay,  olarak adlandırdığı çalışmasını şu şekilde açıklıyor:

“Bu kompozisyon, günümüzde adını sıkça duymaya başladığımız kavramlardan “metaverse” evreninin ve dijital mekanların bir yorumu olan “Ready Player One” filminden esinlenerek tasarlanmıştır. Filmde, fiziksel dünyadaki yaşam alanları tükenmiş halde olup üst üste binen konteynırlardan oluşurken, “Oasis” adı verilen sanal evrende ise fiziksel dünyanın aksine kurgusal mekanları, avatarları, VR teknolojisini gözlemleyebiliriz. Günlük yaşam değerlendirildiğinde, metaverse evreninde saatlerce vakit geçiren avatarlar, gerçek dünyada sadece temel ihtiyaçlarını karşılayan varlıklara dönüşmüşlerdir. Tasarlanan kompozisyonda ise, farklı seviyelerde yer alan tefrişler sadece temel ihtiyaçlarımızın giderildiği fiziksel evrene atıfta bulunurken; mitolojik karakterler ise dijital kimliklere sahip avatarların isimlerinden esinlenerek tasarlanmıştır. Aynı zamanda bu senaryo, insan ırkının tüplerin içerisindeki sirkülasyonda yer alışı ve tüpleri gözlemesinden ötürü Metaverse evreninde robotikleşen benlik kaygılarımızı eleştirir.”

Mimar Söyleşileri Serisi Yeni İsimlerle Devam Ediyor

Geçtiğimiz sene başlattığımız ve yoğun ilgi gören Mimar Söyleşileri dosyasında, mimarlık dünyasından profesyonel isimler ile konuşuyor ve kullandıkları yapı malzemelerine karar verme süreçlerini, bu süreçteki beklentilerini, tercihlerini ve projeleri için izledikleri temel öncelikleri kendilerinden dinliyoruz. Bu sayımızın konukları Ayşegül Çakır Ayhan, Aslı Karaarslan Özcan, Elif Arslan Ergün ve Beysun Mert oldu.

RAF Proje Dosyası’nda Maslak Square İncelendi

HPP International Turkey tarafından İstanbul’da tamamlanan Maslak Square, A+ standardında ve yeşil bina sertifikalı, toplamda 76.000 m² inşaat alanına sahip, kentsel referanslı bir ofis projesidir. Projenin bulunduğu parsel, Maslak’ta iyi konumlanmış ve gelişime açık bir lokasyondadır. Yapı, mevcut topoğrafyaya uyum sağlayarak arazinin orta noktasına oturur. Proje, peyzaj alanı ve iki blok ortasındaki pasaj alanı ile bir kamusal alan niteliğinde kurgulanmıştır.

Maslak Square

Başbuğ Otomotiv Açık Ofis ve Yönetim Binası, Bu Sayının RAF İç Mekan Dosyası’nda

Otomotiv sektöründe hizmet veren Başbuğ Otomotiv’in açık ofis ve yönetim binalarının tüm tasarım ve uygulama projeleri YOO Mimarlık tarafından, özgün ve bölgeye uygun şekilde gerçekleştirildi. Toplam 3650 m² alana yayılan projede; açık ofis, yönetim ofisi, sosyal ve ortak alanlar, kafeterya, farklı formlarda toplantı odaları ve konferans salonu YOO Mimarlık imzasıyla tasarlandı.

Başbuğ Otomotiv Açık Ofis ve Yönetim Binası

Etiketler

Bir yanıt yazın