RAF’ın 88. Sayısı Çıktı!

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından hazırlanan RAF Ürün Dergisi, 2021 yılının ilk sayısında çeşitli ürün tanıtımlarının yanı sıra mimar söyleşileri ve proje dosyaları ile dikkat çekiyor.

RAF Ürün Dergisi’nde yer alan firma iletişim bilgileri üzerinden firmalar ile iletişime geçip, tanıtılan ürünler hakkında bilgi almak mümkün.

Yeni Sayımızın Kapak Tasarımı, RAF Ürün Dergisi 15. Kapak Tasarım Yarışması Birincisi Ömer Köse’ye Ait

On beşincisi düzenlenen RAF Ürün Dergisi Kapak Tasarım Yarışması’nın kazananı, Arkitera.com editörlerinin ön elemesi ve jüri üyelerinin oylarıyla belirlendi. 2020 senesi boyunca RAF Ürün Dergisi’ne tasarımları ile katkı sunan tasarımcılardan oluşan seçici kurulda Alper Aksoy, Barış Dönmez, Çağla Abdu Dönmez, Deren Uysal, Eren Tümer ve İrem Akdağ ile RAF Ürün Dergisi 14. Kapak Tasarım Yarışması kazananı Aslı Yalçın jüri üyeliği yaptı. Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda Ömer Köse’ye ait olan tasarım, RAF Ürün Dergisi 2021 Şubat sayısının kapağında yer almak üzere seçildi.

RAF Ürün Dergisi, Yeni Yılda Okurlarını Mimar Söyleşileri ile Buluşturuyor

2021’in ilk sayısında, mimarlık dünyasından profesyonel isimler ile konuştuk ve projelerinde kullandıkları yapı malzemelerine karar verme süreçlerini, bu süreçteki beklentilerini, tercihlerini ve projeleri için izledikleri temel öncelikleri kendilerinden dinledik. Bu sayıda Ayça Akkaya Kul, Önder Kul, Deren Uysal, Eda Tahmaz ve Enis Öncüoğlu, yaklaşımlarını bizlerle paylaşan isimler oldu.

Proje Dosyası’nda Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi‘ni İnceledik

BG Architects ve ARK-itecture tarafından tasarlanan Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüs projesinin son yapısı. Kampüsün ana meydanına diyagonal bir hat ile bağlanan binanın hem cephe hem de iç mimari karakteristiğinde bu diyagonal bağlantının izlerini görmek mümkün. Projede öğrenme alanları arasındaki görsel ilişkinin en üst düzeyde tutulması hedeflendi ve yapı, strüktüründen mekan kurgusuna kadar bu doğrultuda şekillendirildi. Bu sayede yeni etkileşimlere olanak tanıyan çağdaş öğrenme alışkanlıklarının yerleşmesi amaçlandı.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

İç Mekan Dosyası’nın Konuk Projesi Antik Dantel HQ / Showroom Oldu

İç mekan projesi Zemberek Tasarım tarafından hazırlanan Antik Dantel HQ / Showroom, dantel üreticisi ve ihracatçısı olan köklü bir firmanın genel merkezi. Şehir merkezinden uzak bir noktada, göl manzarasına sahip ve çevresi henüz yapılaşmamış bir arazide konumlanan bina; firmanın ürettiği dantellerin sergilendiği showroom, firma sahiplerinin kişisel odaları, firma çalışanlarının ofisleri, toplantı odaları ve yeme içme alanlarından oluşuyor.

Antik Dantel HQ / Showroom

RAF Ürün Dergisi’nin Gelecek Sayısında…

Bir sonraki sayımızın kapağını, Mehmet Berksan’a ait bir tasarım süsleyecek. 89. sayımızın Proje Dosyası’nda PDG Mimarlar tasarımı Benim Kentim Yalova projesi ele alırken, İç Mekan Dosyası’nda Ofist’in Kandilli Evi projesini inceleyeceğiz.

Etiketler

Bir yanıt yazın