RAF’ın 83. Sayısı Çıktı!

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından yayınlanan Türkiye'nin ilk ürün dergisi RAF, yayın hayatına başladığı günden itibaren mimarları ve uygulayıcıları en yeni ürünlerle buluşturuyor.

RAF Ürün Dergisi’nin ürün tanıtım sayfalarında birçok yeni ürün ve sistem tanıtılıyor. Aynı zamanda www.raf.com.tr adresindeki detaylı bilgi formları aracılığıyla firmalara doğrudan mail yoluyla ulaşılabiliyor.

Yeni Sayının Kapak Tasarımı, 14. Kapak Tasarım Yarışması Birincisi Aslı Yalçın’a Ait

2019 yılının RAF Ürün Dergisi kapaklarını tasarlayan tasarımcılardan oluşan seçici kurulda Barış Demir, Emir Drahşan, İpek Baycan, Oya Eskin Güvendi, Salih Küçüktuna, Sıddık Güvendi ve Şule Ertürk ile geçen yılın RAF Ürün Dergisi Kapak Tasarım Yarışması kazananı Elif Türk jüri üyeliği yaptı. Aslı Yalçın’a ait olan tasarım, RAF Ürün Dergisi 2020 Şubat sayısının kapağında yer almak üzere seçildi.

Aslı Yalçın, tasarımını anlatıyor:

Teknolojik ve kozmolojik eşiklere bağlı olarak oluşan paradigmatik değişimler ile dijital tasarım araçları çeşitlenirken, hesaplamalı tasarım ve üretim teknolojileri geleneksel tasarım araçlarından ve ilk dönem dijital araçlarından farklılaşarak sadece görselleştirmeye yönelik temsil aracı olmanın ötesine geçip; formun ve varyasyonların türetilmesinde üretken bir araç haline gelmiştir. Hesaplamalı üretken tasarım teknolojileri ile yeni malzeme alternatifleri ortaya çıkmaktadır. Bir taraftan bu malzemelerin seçim, kullanım, yapım teknolojisi; bir diğer taraftan da tasarım sürecinin drone, üç boyutlu yazıcı ve robotik teknolojiler ile üretim sürecinin bütünleşmesi dijital tektonik bağlamında tasarımın yeniden düşünülmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda Raf Kapak Yarışması dijital teknoloji ve tektonik üzerine düşünmek, yeni paradigmaya dair farkındalık uyandırmak için bir fırsat olarak görülmüştür. Bahsi geçen paradigma kaymasını görünür kılmak adına, İstanbul silüetindeki vinçlerin yerine Dijital Çağ’ın drone ve robotik-3b yazıcı teknolojileri dijital ortamda eskiz yöntemi ile ekteki temsil üretilmiştir.

Proje Dosyası’nda Folkart Hills Projesi Ele Alındı

Fotoğraf: Yerçekim – Orhan Kolukısa

Dilekci Mimarlık tarafından tasarlanan Folkart Hills, Çeşme’de bulunuyor. Yatırımcı grubun bakış açısını yansıtan ve kuvvetli bir simgesel etkiye sahip projenin dikkat çekici özelliklerinden biri de her ünitenin kesintisiz olarak denizi görebiliyor oluşu. Doğrudan bir yön tariflemeyen ve kendi topoğrafyasını oluşturan üç tepeli yapı, konumlandığı yüksek eğimli arsa ile bütünleşerek peyzaj içinde eriyor. Kırk oda, on sekiz süit ve on iki özel birimden oluşan projede, kapalı havuz alanı ile bağlantılı bir termal kür alanı da bulunuyor.

İç Mekan Dosyası’nın Konuğu Siemens Kartal Kampüsü – Bina 17 Projesi Oldu

Fotoğraf: Gürkan Akay

UNDER Architects tarafından tasarlanan proje, İstanbul Kartal’daki Siemens Kampüsü içerisinde yer alan üretim birimlerinin şehir dışına taşınması ile birlikte, tesisin tamamen bir ofis kampüsüne dönüşümünün ilk aşamasıdır. Üretim tesisinden ofis ve sosyal alanlara mimari bir fiziksel evrim olarak tanımlanan proje, geleneksel çalışma ortamında yeni nesil üretim ve çalışma modellerinin deneyimlenmesini hedefleyen bir mental değişimin ve güncel teknolojinin adaptasyonunu içeren kapsamlı bir dönüşümün örneğidir.

RAF Ürün Dergisi’nde “Gelecek Sayının Kapak Tasarımcısı” ve “Gelecek Proje Dosyası”

RAF Ürün Dergisi’nin 84. sayısının kapağını Deren Uysal tasarlayacak.

Gelecek sayının Proje Dosyası’nda Ergün Mimarlık’ın 3s Firuze Konakları projesi yer alırken, İç Mekan Dosyası’nda I-AM’in Kuveyt Türk Şubesi Konsept Tasarımı incelenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın