RAF’ın 2015 Mart Sayısı Çıktı!

Yapı malzemesi deyince akla RAF Ürün Dergisi geliyor. Yeni ürün tanıtımları ve proje dosyasıyla RAF, bu ay da bunu kanıtlıyor.

RAF’ın her sene farklı bir tasarımcı teması kapsamında belirlenen kapak tasarımları için, 2015’te “Yarışmacı Mimarlar” teması seçildi. Yıl boyunca Mimarlık Yarışmaları’nda öne çıkan isimler, RAF’ın kapağını tasarlayacaklar.

Kapağı, Sertaç Erten Tasarladı

Mart Sayısı’nın kapağında, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu olan, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımı ve birçok ödülü bulunan Sertaç Erten’in tasarımı yer alıyor. Erten, profesyonel iş yaşamına Sekiz Artı Mimarlık’ta devam ediyor.

Kreatif Mimarlık’ın Tasarımı “Piri Reis Üniversitesi” Proje Bölümü’nde Tanıtıldı

İstanbul’un Tuzla ilçesinde, denizcilik üzerine yükseköğretim ve uygulamalı eğitim veren Piri Reis Üniversitesi kampüsü, 60.000 m2’lik alana yayılan ve birbirine bağlı 8 bloktan oluşuyor. En güncel sürdürülebilirlik prensiplerine göre tasarlanan kampüs BREEAM’in “very good” sertifikasını almaya hak kazandı.

Yoğun bir fonksiyon programına sahip olan proje, sekiz parçalı yapı bloğunun eğimli arazi üzerine kademeli olarak yerleştirilmesiyle oluşturuldu. Burada temel amaç, bloklar arasında açık kamusal mekan yaratmanın yanı sıra öğrencilerin ve akademisyenlerin gün içinde bir araya gelebilecekleri bir buluşma noktası oluşturmaktı. Kampüs siluetinin genel algılanışını hafifletmek için, arazinin eğimli yapısından ve parçalı bloklardan yararlanıldı. Arazinin kuzey – güney yönünde uzanan açık yürüyüş hattı, altı bloğu birbirine bağlayacak bir omurga şeklinde tasarlandı. Bu omurga, kampüsün ana sirkülasyon koridoru olarak işlev görüyor ve kampüs içinde kullanıcıya kesintisiz bir deniz manzarası sunuyor.

Gelecek Proje Dosyası: İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali 

Yakup Hazan Mimarlık tarafından İzmir’de tasarlanan Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali projesinin yapımı 2014 yılında tamamlandı.

Yakup Hazan Mimarlık projeyi anlatıyor: “Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali olan yapının ana tasarım fikri açık mekanlar üzerine kuruldu. Kara tarafı ve hava tarafı arasındaki tüm görsel engeller kaldırıldı ve kara tarafından hava tarafı, hava tarafından da kara tarafının görünmesi sağlandı. Kara ve hava tarafı arasına galeri ve asma bahçeler yerleştirildi. Bahçelerin açık hava ile direkt ilişkili olmasına imkan verildi. VIP’den başlayan ve dış hatlara kadar uzanan galeri içerisinde devam eden bir uçan yol önerildi. Kullanıcılar bu yolu kullanarak golf araçlarıyla bir taraftan diğer tarafa zaman kaybetmeden ulaşıyorlar. Tasarımın formunu oluşturan tonoz dört adet fil ayağı ile desteklendi. Fil ayaklarının içi ticari mekanlar, aynı zamanda check-in hölüne ışık ve havalandırma sağlıyorlar.”

RAF Ürün Dergisi’nin içeriğine www.raf.com.tr adresinden ulaşabilir, RAF 55 Mart Sayısı’ndaki yeni malzemeleri ve özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın