RAF Ürün Dergisi’nin 92. Sayısı Çıktı!

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından yayınlanan ve abonelerine ücretsiz olarak dağıtılan Türkiye’nin ilk ürün dergisi RAF, mimarları ve uygulayıcıları en yeni ürünlerle buluşturuyor.

2005’ten bu yana yayınlanan RAF Ürün Dergisi’nin içeriğine www.raf.com.tr adresinden ulaşabilir, yeni malzemeleri ve özelliklerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

RAF’ın 92.  Sayısının Kapak Tasarımı, Can Tamirci‘ye Ait

TAV Esenboğa Havalimanı İnşaatı, Uygur Mimarlık ve Emre Arolat Mimarlık’ta staj eğitimi gördü. 2007 yılında Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım programında Yüksek Lisans çalışmalarına başladı. Programa ara verdiği bir yıl süresince Tabanlıoğlu Mimarlık bünyesinde farklı ölçeklerde konsept projeler üretti. 2010 yılında Yüksek Lisans programını tamamladı. Eğitim ve kariyer sürecinde Rotterdam, Brüksel ve Singapur’da düzenlenen akademik ve profesyonel seçkilerde projelerine yer verildi. Ulusal mimari yarışmalarda 12 projesi ödüle layık görüldü. 3 farklı üniversite kadrosunda yarı zamanlı mimari stüdyo yürütücüsü ve misafir öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2012 yılında ise şu an hala profesyonel üretimini devam ettirdiği Tamirci Mimarlık’ı kurdu.

RAF Ürün Dergisi, Mimar Söyleşileri ile Sektörün Nabzını Tutuyor

Bu yıl başlattığımız Mimar Söyleşileri dosyasında, mimarlık dünyasından profesyonel isimler ile konuşuyor ve kullandıkları yapı malzemelerine karar verme süreçlerini, bu süreçteki beklentilerini, tercihlerini ve projeleri için izledikleri temel öncelikleri kendilerinden dinliyoruz. Bu sayımızın konukları Orçun Özkan, theCATwork, BARN arch. ve Mert Uslu oldu.

RAF Proje Dosyası’nda Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu Tanıtıldı

İzmir’in Konak ilçesinde yoğun bir konut dokusunun içinde yer alan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, programı ve mimarisi sayesinde çevresindeki yaşantıyla etkileşim kuran güçlü bir kent mekanı. DBArchitects tarafından tasarlanan 20.000 kişilik stadyumun zeminden yaklaşık altı metre yukarıda konumlandırılmasıyla, zeminin mevcut kent dokusuyla ilişkisi kuvvetlendirilmiş, bu katta yer alan çocuk eğlence merkezleri, yeme-içme alanları, spor müzesi, sergi alanları ve kapalı otopark ile tesisin içe dönük bir yapı değil, sokağa yüz oluşturan ve çok yönlü hizmet veren bir merkez olması amaçlanmıştır. Stadyumun çatısı, zeminden ulaşılabilen bir panorama terası ve yürüyüş parkuru olarak tasarlanmıştır.

Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu

 

RAF İç Mekan Dosyası’nda Denizbank Akvaryum Yer Aldı

Kontra Mimarlık tarafından bir inovasyon ve girişimcilik merkezi olarak tasarlanan Denizbank Akvaryum, Denizbank Genel Merkezi’nde bulunuyor. Girişim yolculuğunu Akvaryum, Deniz ve Okyanus metaforu ile tanımlayan Denizbank’ın bu mekandaki tüm ihtiyaçları, Kontra’nın tasarım vizyonuyla birleşip yeni nesil bir çalışma ortamı yaratılmıştır. Çalışma ortamlarında yaratıcılığı ve verimliliği artırmak için kullanıcıya rahat ve alışılmışın dışında bir atmosfer sunmak, tasarımsal yaklaşımın temel merkezindedir.

Denizbank Akvaryum

Etiketler

Bir yanıt yazın