RAF Ürün Dergisi’nin 91. Sayısı Çıktı

"Türkiye'nin Ürün Dergisi" RAF, 91. sayısı ile mimarları ve uygulayıcıları en yeni ürün ve sistemlerle buluştururken, yayınladığı proje ve söyleşilerle sektörü yakın takibe alıyor.

RAF Ürün Dergisi’nde yer alan ürün tanıtımları ve özel dosyalar, aynı zamanda www.raf.com.tr adresi üzerinden çevrim içi olarak da erişime açık. RAF’ta tanıtılan ürünler ile alakalı detaylı bilgi isteyen okurlar, ürün tanıtım sayfalarındaki formlar aracılığıyla firmalara kolayca ulaşabiliyor.

91. Sayının Kapak Tasarımı Heval Zeliha Yüksel’e Ait

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, on sekiz yıl uluslararası inşaat sektöründe çalışan Yüksel, çok sayıda büyük ölçekli projede görev aldı. İnşaat Yönetimi ve Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Profesyonel iş hayatının yanında mimari yayınlarda da aktif olarak yer aldı ve Natura, Seramik gibi sektörel dergilerin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Mimarlık dünyasına katkıda bulunma gayesiyle sanat gazetelerinde ve mimari platformlarda yazıları, söyleşileri yayınlanan Yüksel, ayrıca mimarlık okullarında yarı zamanlı ders vermekte ve jüri üyeliği yapmaktadır.

Sketches and Textures adlı Instagram hesabı üzerinden eskizlerini takipçileri ile paylaşan mimar, “Raftakiler” olarak adlandırdığı kent eskizini “iç içe, üst üste, kendiliğinden plansız gelişen kentlerin bir yorumlaması” olarak ifade ediyor.

91. Sayının Proje Dosyası’nda İstanbul TV ve Radyo Kulesi Projesi İncelendi

Melike Altınışık Mimarlık – MAA tarafından tasarlanan, İstanbul’un fütürist 369 metre yüksekliğindeki İstanbul TV ve Radyo Kulesi, Kasım 2020 itibariyle yüz adet FM radyonun tek yapıda toplanmasıyla telekomünikasyon hizmetlerini vermeye başladı. Doğasının bir yansıması olarak tasarlanan yapının tasarım girdilerinin başında hakim rüzgar yönü, manzara odakları ve iletişim sistemlerinin ana taşıyıcı ile kurduğu güçlü bağ yer alıyor. Hem mimari tasarım hem de yapım metodolojisi açısından ileri mühendislik teknikleri gerektiren bu kulede tüm tasarım özellikleri, mimari planlama ve malzeme seçimlerinde yapının yeni bir deneyim sunan, çağı yakalamış tasarım karakterlerini içinde barındıran özgün mekanlar içermesi üzerine bir tasarım anlayışı ön plana çıkıyor.

İç Mekan Dosyası’nın Konuğu CoBAC Workspace Oldu

Haliç’in hemen kıyısında, 2.800 m² toplam alana sahip mevcut bir iş hanının dönüştürülmesi ile hayat verilen CoBAC Workspace tasarımında Mimaristudio ekibi, markanın insan odaklı yüzünü projeye yansıtarak, “paylaşımlı çalışma alanı” kavramını bir yaşam alanına dönüştürüyor ve geleneksel çalışma kültürünü değiştirecek bir yaklaşım izliyor. Girişimciler, kurum ve kişiler için iş yaşamını, kültür ve sanat aktiviteleri için üretimi destekleyebilecek alt yapıya sahip CoBAC; sakin, yaratıcı ve insan merkezli çalışma ortamı ile kullanıcılarının ihtiyaçları ve güncel iş yaşamının gereklilikleri doğrultusunda hizmet veriyor.

Mimarların Malzeme Tercihlerini Kendilerinden Dinledik

Mimar Söyleşileri dosyası ile, mimarlık dünyasından profesyonel isimler ile görüşüyor ve sektörün nabzını tutuyoruz. Bu sayımızda Ayşin Sevgi Karakurt Macit, Kerem Erçin, Mahmut Kefeli, İrem Başer Oğan, Aslı Baysan Birgen ve Evren Yiğit, bizlerle kullandıkları yapı malzemelerine karar verme süreçlerini, bu süreçteki beklentilerini ve öncelikli tercihlerini paylaşan isimler oldu.

RAF Ürün Dergisi’nin Gelecek Sayısında…

Gelecek sayımızın Proje Dosyası’nda DBArchitects tarafından tasarlanan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni ele alırken, İç Mekan Dosyası’nda ise Kontra Mimarlık tarafından bir inovasyon ve girişimcilik merkezi olarak tasarlanan Denizbank Akvaryum projesini inceleyeceğiz.

Etiketler

Bir yanıt yazın