Québec’in Kamusal Sanat Etkinliği “PASSAGES INSOLITES” 10. Yıldönümünde

Bu yıl, Québec'in çok sevilen kamusal sanat etkinliği olan PASSAGES INSOLITES'in 10. yıldönümü kutlanıyor.

Fotoğraflar: Stéphane Bourgeois

22 Haziran’dan 9 Ekim’e kadar sürecek olan eyaletin en büyük kamusal sanat etkinliğinde, Québec ile dünyanın dört bir yanından 40 sanatçının çalışmalarını keşfetmek için retrospektif bir rota ve dört farklı tur yer alıyor.

Radikal Doğa/ Radical Nature, Baptiste Debombourg

EXMURO sanat toplulukları tarafından tasarlanan ve Ville de Québec tarafından sunulan PASSAGES INSOLITES, bir kez daha kalıcı bir izlenim bırakmayı vaat ediyor.

Amerikan Rüyası Dönemi/ The Era of the American Dream, Jasmin Bilodeau

Place Royale’in ikonik mimarisiyle harmanlanan anıtsal bir eser sunacak olan uluslararası üne sahip sanatçı Felice Varini bu yıl öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

Çift Geçmeli Eş Merkezli Daireler/ Double Interlaced Concentric Circles, by Felice Varini

İsveçli kolektif AnonyMouse’un eğlenceli enstalasyonları gibi minyatür çalışmalarının yanı sıra Varini’nin devasa ölçekli enstalasyonları ile zıt ölçek, bu yılki etkinliğin ana motifi.

Küçük Québec/ Little Québec, AnonyMouse

PASSAGE EXTÉRIEUR açık hava sanat turunu ziyaret edenler, Eski Liman’dan Place Royale ve Petit Champlain’e kadar uzanan alanlarda halka açık 18 sanat eserini görebiliyor.

Sakinleşme Zamanı/ Lulling Time, Berceurs du temps

Onuncu yıldönümü baskısı için yeni olan seyahat programında, geçmiş yılların ikonik eserlerine saygı duruşunda bulunan fotoğrafların yer aldığı bir “anı şeridinde yürüyüş” olan Retro Circuit yer alıyor.

Karanlık Gelgit/ Dark Tide, Baptiste Debombourg

PASSAGE INTÉRIEUR iç mekan sergileri, 27 Rue Notre-Dame’deki PASSAGES INSOLITES “merkez üssünde” ortaya çıkıyor. Burada, Place Royale’deki tarihi Maison Hazeur’un mimari ve miras bağlamıyla diyalog halinde olan, alanla ilişki kuran beş enstalasyon yer alıyor.

Büyük Diğer/ Big Other, Pierre&Marie

Etiketler

Bir yanıt yazın