Projeni Yapmak için Sadece 72 Saatin Var

Bağımsız bir girişim olan Urban Action tarafından düzenlenen 72 Hour Urban Action yarışmasında projenizi inşa etmek için yalnızca 72 saat süreniz var.

Urban Action ekibi kendilerini kentsel tasarım pratiğini yerel halkın, profesyonellerin ve yerel otoritelerin katılımına açan bir kentsel eylem platformu olarak tanımlıyor. Kamusal mekanın kullanımında yeni olanaklar yaratılmasına odaklanan ekibin düzenlediği 72 Hour Urban Action yarışması da tam da bu amaca hizmet ediyor.

İlki 2010’da düzenlenen 72 Hour Urban Action yarışması yaratıcı düşünüp hızlı üretmeye dayanan, açık kamusal mekanları kullanmaya, dönüştürmeye teşvik eden bir etkinlik.

Uluslararası katılıma açık olan yarışmada istenen şey, seçilen takımların 3 gün 3 gece boyunca o mekanda tasarım yapıp orada uygulamaya geçirmesi.Yarışmaya başvurmak içinse ne mimar ne de plancı olmaya gerek var; çünkü tasarımın yetenek işi olduğuna inanıyorlar.

Kasım ayında Brezilya’nın Curitiba kentinde gerçekleşecek olan etkinliği buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

2 yorum

  • tak says:

    Kadıköy’den Bul, Kadıköy’de Buluştur!

    İstanbul Tasarım Bienali ve TAK işbirliği ile 72 Hour Urban Action ekibi, tasarımcıları Kadıköy’ün buluşma noktalarını geri dönüşüm malzemeleri ile tasarlamaya davet ediyor.
    Kadıköylülerin desteğiyle ile uygulamaya geçirilecek olan tasarımlar proje alanlarında, üretim süreci boyunca kaydedilecek videolar ise 2. İstanbul Tasarım Bienali’nde sergilenecek.
    Ayrıntılar için; http://rktr.co/1rPrCZw

  • omer-yilmaz says:

    Yukarıdaki konuyla ilgisiz, tanıtım mesajı girmek yerine basın bülteninizi Arkitera.com’a göndermeyi denemek daha şık durur bence.

Bir yanıt yazın