“Proje Tamamlanınca Yeşil Alan 3 Katına Çıkacak”

Bugün yayınlanan Yassıada hava fotoğraflarının büyük yankı uyandırması üzerine projenin yüklenicisi MESA Mesken Sanayii A.Ş.'den basın açıklaması geldi.

2013’te açıklanan ve geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinin Yassıada’da yarattığı tahribat, çekilen hava fotoğrafları ile basına yansıyarak büyük yankı uyandırmıştı.

Projenin yüklenisici MESA da konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayarak, proje tamamlandıktan sonra alandaki yeşil alan miktarının 3 katına çıkarılacağını ifade etti. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Taahhüt projelerimiz arasında yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait, yatırımı ve işletmesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı GTİ Şirketi tarafından üstlenilen Yassıada’da kongre merkezi, otel ve müzeden oluşacak “Demokrasi ve Özgürlük Adası” projesine ilişkin bugün yayınlanan görseller ve yapılan yorumlarla ilişkin aşağıdaki açıklama zarureti doğmuştur.

Bugün basında yayınlanan hava fotoğraflarında mevsimsel değişikliklerle (kış / bahar) birliktefarkı oluşturan ve yeşil alan olarak görünen bölümler, otsu bitkiler ve makilik alanları kapsamaktadır. Proje kapsamında sadece birkaç ağacın yeri değiştirilmiştir. Buna karşın proje kapsamında Yassıada’daki mevcut ağaç dokusuna, 120 adet yetişkin ağaç eklenecektir. Yapımını üstlendiğimiz proje tamamlandığında, ekli görsellerde de görüleceği gibi Yassıada’daki doğal doku, başta ağaçlar olmak üzere 3 katına çıkacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın