Proje Tamam, Mimarlık Okulları Bizim!

Azize gittiği uzak diyarlardan geri döndü, İstanbul fatihleri de görevlerini tamamladı. Arkitera Kampüste projesi sona erdi.

Bildiğiniz gibi, bir süredir Azize Yıldız şehir şehir Türkiye’de yer alan tüm mimarlık okullarını dolaşıyor; akademik yöneticiler ile söyleşi yapıyor, fotoğraflar çekiyordu. Gezgin arkadaşları Burak, Gözde ve Seda da İstanbul’daki okullar ile ilgili bilgi topluyordu. Geçtiğimiz cuma Azize son durağı Niğde’den geri döndü, diğer arakadaşları da İstanbul içerisindeki okulları dolaşmayı bitirdi.

Proje tamamlandı.

Geçtiğimiz Hafta Neler Oldu?

Azize çizdiği son rotada, önce Samsun’da Canik Başarı ve Ondokuz Mayıs üniversitelerine gitti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde mimar Pınar Erol, Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu, Dekan Derya Oktay ve Cengiz Bektaş ile jüriye katılaz Azize, rotasına Yozgat ile devam etti.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Jüri Sırasında

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Prof.Dr. Güzin Denirkan Türel’le söyleşisinin ardından Sivas’a geçti. Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi’nde Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Uğur Tuztaşı ile görüştü.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Kayseri’de Nuh Naci Yazgan, Melikşah ve Erciyes üniversitelerine giden Azize, Emre Arolat Architects tasarımı olan Abdullah Gül Üniversitesi’ni de mimarlık ortamında görücüye çıkardı. 

Azize, Anadolu’daki son durağı Niğde Üniversitesi’nde de söyleşisini yaptıktan sonra İstanbul’a geri döndü. O şehir şehir dolaşırken İstanbul’da diğer gezginler mimarlık okullarını tarıyordu. Burak, Anadolu Yakası’ndaki okullar ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’ni gezdi. Gözde ve Seda da Avrupa Yakası’nda bulunan okulları paylaştılar ve Azize gibi akademisyenlere sorular yönelttiler, okulları fotoğrafladılar.

Sonuç

Proje kapsamında; Türkiye’nin 35 şehrinde yer alan, mimarlık eğitimi veren 88 üniversite gezildi. Akademik yöneticiye yöneltilen, eğitim-kent ve eğitim-mekan ilişkilerini irdeleyen soruların cevapları toplandı. Muazzam bir fotoğraf arşivi elde edildi.

Kısacası; şimdiye kadar yapılmış bu konudaki en kapsamlı araştırma projesi olan Arkitera Kampüste projesi, mimarlık eğitiminin “Ya Sonra?”sını tartışabilmemiz için hazır. Kampüs elçisi Azize Yıldız’ın deneyimlerini dinlemek istiyor, verileri merak ediyorsanız 20 Kasım Perşembe günü ARKIMEET 2014 etkinliğimize bekliyoruz. 

Bu adreslerden, şu ana kadar yapılmış tüm paylaşımlara ulaşabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/ArkiteraKampus
Instagram: http://instagram.com/arkiterakampuste
Flickr: https://www.flickr.com/photos/arkiterakampuste/
WordPress: http://arkiterakampuste.wordpress.com/

Etiketler

Bir yanıt yazın