Profilo Plaza LEED Gold Sertifikası Aldı

Profilo Holding'in gayrimenkul portföyünde 2013 senesinde uygulamaya başlattığı sürdürülebilirlik uygulamaları, Holding'in ana ofis binası olan Mecidiyeköy Profilo Plaza'nın LEED Gold sertifikasyonu ile taçlandı.

Finans, medya ve perakende sektöründen çok sayıda kiracının yer aldığı Profilo Plaza, aynı zamanda Profilo Holding’in merkez ofisini barındırması ile önemli bir yere sahip. Türkiye’de ilk defa kiracıların da yer aldığı bir ticari ofis binasının LEED EBOM (Existing Buildings: Operations & Maintenance) sertifikası alması sektörde önemli bir kilometre taşı. İşletme ve bakım konusunda sürdürülebilirlik yaklaşımlarının uygulanmasını şart koşan LEED EBOM sertifikası, genel kanının aksine bina işletmesi ve kiracılarına enerji ve su kaynaklarının daha verimli kullanılması yönünde yol göstermesi sayesinde işletme maliyetlerinde de önemli bir düşüş sağlanmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda binada yapılan çalışmalar sonucunda konfor ve sağlık ile ilgili problemlerin belirlenmesi ve önlemlerin alınması mümkün oluyor.

US Green Building Council tarafından verilen LEED EBOM v2009 sertifikasına Gold seviyesinde sahip dünyada yaklaşık 600 tane bina bulunuyor. Bu binaların büyük bir kısmı ABD’de yer alıyor. Her 5 senede bir yenilenmesi gereken bu sertifika, özellikle sürdürülebilirlik performanslarını sürekli olarak gözetim altında tutmayı ve karbon ayakizlerini düşürmeyi hedefleyen kurumlar tarafından tercih ediliyor.

Profilo Holding’e danışmanlık hizmetleri veren Mimta EkoYapı, sürdürülebilirlik alanında 2009 senesinden bu yana hizmetler vermekte ve Esas Holding, Garanti Bankası, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları gibi önde gelen kurumlarla gayrimenkul portföylerinde sürdürülebilirliğin arttırılması konusunda birlikte çalışmaktadır. Mimta EkoYapı, US Green Building Council üyesidir ve Türkiye’nin ilk LEED Platin sertifikalı ticari ofis projesi ve Rusya’nın ilk LEED sertifikalı ticari ofis projesi gibi ticari gayrimenkul sektörünün öncü projelerinde yer almıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın