Prof.Dr. Orhan Kuntay Vefat Etti

Gazi Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanlığını uzun yıllar yapmış olan Prof.Dr. Orhan Kuntay 16 Nisan 2018 Pazartesi günü hayatını kaybetti.

Prof.Dr. Orhan Kuntay’ın cenazesi 18 Nisan 2018 Çarşamba günü Tokat Meydan Camii’nden öğle namazını takiben kaldırılacak.

Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Prof.Dr. Orhan Kuntay

1963 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi’nden Y.Müh.Mimar, 1969 yılında Sorbonne (Paris) Ünıversitesi’nden Şehircilik Doktoru ünvanlarını aldı.

1976 yılında Doç.Dr., 1982 yılında İ.T.Ü. Senotasu’nca Prof.Dr. olarak yükseltildi. Fransa’da “Fransa Planlama Yöntemi” 7 ay ve “Gelişmekte Olan Ülkelerde Ulaşım” 1 ay özel uluslararası stajlarını yaptı. Montreal’de Institut d’Urbanisme’de 3 ay araştırma yaptı.

1970-1983 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Şehircilk Kürsüsü başkanlığı, Kent ve Bölge Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü ve zaman zaman Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Spor Birliği Başkanlığı yaptı. 1983-1989 yılları arasında altı yıl Cezayir Turizm Bakanlığı’nda Uzman Danışman olarak görev yaptı. 25 adet Turizm Gelişme Projesi gerçekleştirdi. Polytechnique’ de Yüksek Lisans Öğretim Üyeliği yaptı.

1991-2004 yılları arasında Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü başkanlığı yaptı. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeliği’nde dört yıl görev aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın