Prof. Dr. İhsan Mungan’ı Kaybettik

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İhsan Mungan, 5 Mart 2012 tarihinde yaşamını yitirdi.

Mimarlık ve yapı mühendisliği alanında birçok yayını ve bildirisi bulunan Prof.Dr. İhsan Mungan’ın cenazesi 7 Mart 2012 Çarşamba günü Kılıç Ali Paşa Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Prof.Dr. İhsan Mungan Hakkında

1936 yılında Mardin’de doğan İhsan Mungan, lisans öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde gerçekleştirdi. Doktorasını Münih Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde tamamlayan Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yapı Mühendisliği Bölümü’nden profesörlüğünü aldı.

1965-1971 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde,1971-1985 yılları arasında Bochum Ruhr Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde, 1985-2003 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde ve 2003 yılından bugüne Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Prof.Dr. İhsan Bilgin’in Betonarme ve Öngerilmeli Betonarme Yapılar, Kabuklar, Stabilite Teorisi, Çelik Yapılar ve Strüktür Tarihi konularında uluslararası 7 kitap yazarlığı ve 5 kitap editörlüğü, Amerikan ve Alman bilimsel ve meslek dergilerinde yayımlanmış, 60 civarında makale ve uluslararası sempozyumlarda sunulup bildiri kitaplarında yayımlanmış 80 civarında bildirisi bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın