Pricegore, Londra’da 1960’lardan Kalan Brütalist Bir Evi Yeniledi

Pricegore, Londra’da 1960’lardan Kalan Brütalist Bir Evi Yeniledi

Pricegore, Londra'nın Chelsea bölgesindeki bir modernist şehir evini yenileyerek dört katlı, üç yatak odalı bir konuta dönüştürdü.

Fooğraflar: Johan Dehlin

Pricegore, mevcut evi yenileyerek cömert ve esnek yaşam alanları oluşturmayı amaçlamış, aynı zamanda bina içindeki malzemelerin açıkta bırakılarak brütalist ideallere saygı göstermiş.

Bölge tarihini araştırırken mimarlık ofisi mevcut şehir evi yapısının altında eski Viktorya dönemi evlerinin derin temellerini keşfetmiş. Kazı işlemi sonrasında, mutfak tezgahından, pencere pervazına Brezilya’nın yüzyıl ortası modernist evlerini anımsatan detaylar yakalanmaya çalışılmış.

Hem zemin kat hem de birinci kat oturma odası, tavana kadar uzanan cam bölmelerle tamamlanmış olup yüksek otlar ve bitkilerin yeşil bir eşiğine bakan bir manzaraya sahip.

Her yatak odası, çevredeki ağaç gölgelerini görebilecek şekilde düzenlenmiş. Bu arada ikinci katta bulunan yatak odaları ve üçüncü katta bulunan açık plan ebeveyn yatak odası da dahil.

Pricegore, malzeme seçiminde dokulara ve tonlara öncelik vermiş. Nötr, yumuşak renkli armatürleri, off-beyaz duvarlara, geri dönüştürülmüş ahşap ve çimento zemin kaplamalarına karşı konumlandırmayı tercih etmiş.

Mevcut beton döşeme saçakları açığa çıkarılmış ve sıvanmış, beton kirişler ise ham ve kaba bir görünüm yaratmak için kumlama işlemine tabi tutulmuş. Pencerelerin oranları, bölme sütunları eklenerek ve pervazları alçaltılarak hafifçe değiştirilmiş. İnce alüminyum pencere profilleri, orijinal 1960’ların çerçevelerini anımsatmak için seçilmiş. Merdiven üzerine otomatik bir çatı penceresi eklenerek doğal ışığın içeri çekilmesi ve yaz ayları için pasif bir soğutma etkisi yaratılması sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın