Preston Camisi İçin Açılan Uluslararası Tasarım Yarışmasını Kazanan Tasarım Belli Oldu

Londra merkezli tasarım ofisi Luca Poian Forms, D'Urton Lane'in güneyinde kalan bölgede tasarladıkları büyük cami projesi ile 40 farklı ülkeden gelen 200'den fazla başvuruyu geride bıraktı.

Royal Institute of British Architects (RIBA) tarafından, isimsiz bir müşteri için düzenlenen cami tasarım yarışmasında “zamansız bir sembol olacak ve ilham verici bir tasarım” isteniyordu. RIBA değerlendirme kurulu oy birliği ile Luca Poian Forms’un tasarladığı “Brick Veil” projesini seçti. Önerilen bina eliptik bir forma sahip ve Lancashire’da bulunan pamuk fabrikası bacaları ile ilişki kuran bir minare içeriyor.

“Ölçeği, biçimi ve maddeselliği sayesinde cami, İslam geleneğini yaşatan ve aynı zamanda İngiliz zanaatına saygı gösteren son derece zarif bir bina olarak hayata geçirilecek.”
 Luca Poian

Luca Poian Forms, Lübnan’da Blankpage Architects, Cambridge’den Borough Architects + buchhandler-nelli + elca, New York’tan Mcheileh Studio ve yine New York’tan Tabe Shouri dahil olmak üzere beş ofisin tasarımlarından oluşan oluşan bir final listesinden seçildi.

Bir tasarımın seçilmiş olması, geçtiğimiz 8 Temmuz’da gerçekleştirilen Preston Konseyi toplantısında ertelenen cami planlama izninin alınmasında önemli bir rol oynayacak.

Geçmiş toplantıda planlama komitesi üyeleri, binanın tasarımı ve yerleşimi ile ilgili ayrıntılar, inşa yeri hakkında daha fazla bilgi ve camiye ihtiyaç olduğuna dair daha fazla kanıt elde edilene kadar kadar başvuru hakkında kararını açıklamak için bekleyeceklerini, ilerleyen zamanlarda ise bir saha ziyareti daha yapacaklarını iletmişti. Başvuru daha meclise gelmeden tartışmalı hale gelmişti. Preston Belediyesi Geliştirme ve Konut Direktörü tarafından tasarımın, alanın kendisi ve trafik sorunlarıyla ilgili endişeler nedeniyle reddedilmesi önerilmişti. Konsey ayrıca, Ben Wallace Milletvekili ve Broughton Parish Konseyi de dahil olmak üzere projeye 427 resmi itiraz mektubu ve  camiye destek amaçlı 652 mektup almıştı.

New Mosque Near Preston, Lancashire

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın