Pratt Institute School of Architecture’ın “Yeni Latin Amerikan Mimarisi” Sergisi

Pratt Institute School of Architecture ve Latin Pratt, "Breaking Borders: New Latin American Architecture" isimli bir sergide Latin Amerika'dan 10 ülkedeki 45 firmanın geçmiş 10 yılda çağdaş mimari üzerine yaptıkları çalışmalar yer alıyor.

Serginin küratörlüğünü Ivan Rumenov Shumkov ile Pratt’ta yüksek lisans öğrencisi olan Andres Chavez ve Julio Martinez ve Latin Pratt’ın kurucuları yapıyor.

Çalışma, politika tarihi ve sosyal dengesizlik, çevreye duyarlı bölgelerin kullanımı, hızlı kentleşme, sosyal ayrışma, iklim koşulları ve geniş doğal kaynakların korunması gibi konuları kapsayan uygulanan ya da önerilen projeleri içeriyor. Sergi, Latin Amerika’daki coğrafik bölgelere yönelik organize edildi ve yeni bir çevre inşa etmeye yönelik bölgelerle ilişkili kurumlara katkı sağlayan çağdaş mimarların vitrini olacak.

Sergi, 8 Eylül – 30 Kasım 2011 tarihleri arasında Brooklyn, Hazel and Robert H. Siegel Gallery’de izlenebilir.

Pratt Institute School of Architecture ve Latin Pratt, serginin yanı sıra “New Latin American Architecture: A Critical Panorama” başlıklı bir konferansa da ev sahipliği yapıyor. Sempozyumda Latin Amerika’daki mimarlığın gelişimi ve geleceği üzerine konuşulacak. Sempozyum kapsamında moderatörlüğünü Ivan Rumenov Shumkov’un yaptığı panelde Museum of Modern Art’ta mimarlık ve tasarım şef küratörü ve aynı zamanda Kolombiya Üniversitesi Mimarlık Tarihi Bölümü’nde profesör olan Barry Bergdoll, Urban-Think Tank’ın eş kurucusu ve Zürih Teknoloji Enstitüsü’nde mimarlık ve tasarım başkanı Alfredo Brillembourg, Estudio A0’ın eş başkanı ve mimar, araştırmacı Ana Maria Duran Calisto, Kolombiya Üniversitesi’nde profesör, yazar ve mimar Kenneth Frampton, Los Andes Üniversitesi’nin üyesi ve mimar Giancarlo Mazzanti Sierra konuşmacı olarak katılacaklar.

7 Kasım 2011 tarihinde saat 18:00 – 21:00 arasında gerçekleşecek olan konferans Higgins Hall Auditorium’da gerçekleşecek. Katılım ücretsiz ve herkese açık olacak.

Sergi ve sempozyum hakkında detaylı bilgiye www.latinpratt.org adresinden ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın