Prag’da 1930’lardan Kalma Bir Dairenin Renovasyonu

Studio COSMO, Prag'daki 1930'lardan kalma bir daireyi yeniledi.

Dairenin yenileme çalışmaları, iç mekân düzeninin yeniden yapılandırılmasını, zeminlerin değiştirilmesini ve tarihi pencere ile kapıların restorasyonunu içeriyor. Süreç boyunca mimarlar, malzeme ve renk seçiminde mekânın orijinal estetiğini göz önünde bulundurmuş. Beyaz lake kapılar ve pirinç kulplarla süslü pencereler gibi unsurların yanı sıra kendine özgü meşe parke döşeme de tasarımcılara ilham kaynağı olmuş.

Tüm bölme duvarları yıkılmış ve sadece taşıyıcı duvarlar bırakılarak, sadece bir sirkülasyon alanı olmaktan ziyade dairenin merkezi olarak hizmet veren geniş bir koridor oluşturulmuş.  Dairenin girişine  dairesel bir aynayla süslenmiş sahip çarpıcı yeşil bir antre bölümü yerleştirilmiş. Bu bölümün arkasında, kitaplar ve kişisel eşyalar için geniş bir alan sunan özel olarak tasarlanmış bir kitaplığa yer verilmiş.

Mimarlar, sokak tarafındaki orijinal dar odaları, geniş bir açıklık kullanarak elde edilen geniş bir oturma odasında birleştirmeyi tercih etmiş. Bu alanda, beyaz mutfak odanın geri kalanıyla sorunsuz bir şekilde bütünleşmiş ve serbest duran mobilyalar meşe zeminlerle uyum sağlamış.

Özel yapım masif meşe masa bir odak noktası oluşturarak mekanı tamamlamış. Oturma odasının sokağa bakan bir balkona açılması planlanmış ve bu bölüm büyük, büyüleyici bir tablo ile dekore edilmiş.

Banyo, karmaşık fayansları ve yuvarlatılmış köşeleriyle SPA benzeri bir atmosfer oluşturacak şekilde düzenlenmiş. Dairesel karolarla oluşturulan mozaik seçimi ve diğer son rötuşlar, dairenin modernist karakterine atıfta bulunmak üzere planlanmış. Pirinç aksesuarlar, beton döşeme nişleri ve ince aydınlatma gibi detaylar da burada öne çıkarılmış.

Yatak odasında sade ve temiz bir tasarıma odaklanılmış. Geniş bir gardırop gizli bir çalışma alanını gizlerken,  geceleri kapatılabilen sürgülü kapılarla uyumak için sessiz bir yer sağlayan canlı bir niş ortaya çıkarılmış.

Modernizm ruhuyla inşa edilmiş şehir içerisindeki bu daire ile tarihi binanın ruhu ve tarzı mükemmel bir şekilde yakalanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın