Prag Vltava Filarmoni Salonu İçin Açılan Yarışmayı BIG Kazandı

Vltava Filarmoni Salonu için açılan tasarım yarışmasını kazanan proje, 17 Mayıs'ta düzenlenen bir ödül töreni ile açıklandı. Prag'da 100 yılı aşkın bir süredir yapılacak ilk konser salonunu BIG tasarlayacak. 1.800'den fazla izleyiciyi ağırlayacak yapı birinci sınıf bir konser salonu olacak.

Vltava nehri kıyısı ile Prag’ın Cultural Mile arasındaki kesişme noktasında yer alan Vltava Filarmoni Salonu, eski kentin geleneksel kültür ortamını Holešovice Mahallesi’nin modern sanat ortamına bağlayacak.

Holešovice bölgesi için önemli bir kamusal bina ve Prag için yeni bir odak noktası olan yeni Vltava Filarmoni, önemli kentsel bağlantılar oluşturmak ve tanınabilir bir dönüm noktası oluşturmak için her yöne yatay ve dikey olarak uzanıyor.

Vltava Nehri’nden Prag’ın silüetine yükselen bir dizi büyük kamusal meydan, kapsayıcı mimarinin yeni bir sembolü haline gelecek. Prag’ın canlı şehir yaşamının yoğunluğu yeni konser salonunun içinden, altından ve üstünden akmaya davet edecek.

Prag’ın dramatik kentsel topoğrafyasının çağdaş bir uzantısı olan Vltava Filarmoni Salonu, nehir kıyısından şehrin ikonik silüetine kadar bir dizi açık hava destinasyonundan oluşuyor.

Binanın köşeleri birden fazla temas noktasında yükseltip alçalarak, kamusal alanları birbirine bağlıyor. BIG’in tasarım önerisi işlevlerin binanın her tarafına, yani nehre, meydana, sokağa ve ara sokağa taşmasına izin veriyor.

Yarışma için davet edilen ekipler arasında Diller Scofidio + Renfro, Snøhetta, Ateliers Jean Nouvel, David Chipperfield Architects ve SANAA da bulunuyordu.

Etiketler

Bir yanıt yazın