Prag Ulusal Galerisi Ana Giriş Holü Yenileniyor

Prag Ulusal Galerisi Ana Giriş Holü Mimari Proje Yarışması'nın sonuçları 2004'te açıklanmıştı.

2009’da inşasına başlanan projenin bu sene sonuna doğru tamamlanması bekleniyor. Mateo Arquitectura tarafından Slam Sarayı ile Ulusal Galeri arasında merkezi bir erişim sağlamak amacıyla tasarlanan proje, 1500 m2‘lik alanda 3.500.000 Euro’luk bütçe ile inşa edilecek.

Projede, Salm ve Schwarzenberg Sarayları’nın mevcut cepheleri dikey limitleri belirlerken, müdahale daha çok yatay alanın sınırları içerisinde tutulmuş.

Mevcut cepheler ayrıca inşa edilecek projenin de doğal sınırlarını oluşturmuş.

Zemin ve tavan boşluğu arasında organik erişimi kolaylaştırmak amacıyla, komşu sarayların sınırları dahilinde, yeşil bir topoğrafik katman oluşturularak avluda gizli bir bahçe atmosferi yaratılmış.

Hafif, esnek, iç mekanı ferahlatıcı, çok yönlü kullanıma olanak sağlayacak biçimde merkezi bir kiriş altında tasarlanan, iki ucu mevcut saray yapılarınca desteklenen çatı ise mevcut bir doğanın ortasında konumlandırılmış bir organik düzlem olarak algılanıyor.

Çatının üzeri ayrıca drenaj amaçlı olarak çakıl ile kaplanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın