Post-apokaliptik Mekanların Minyatür Replikası

"The Living Room", iç ve dış mekanların üç boyutlu hipergerçekçi minyatürlerini yapan Lori Nix ve Kathleen Gerber'in kendi oturma/çalışma odalarının minyatürünü yapım sürecini anlatan bir kısa belgesel.

Lori Nix ve Kathleen Gerber 14 senedir, stüdyolarında minyatür modeller yapıyorlar. Çalışmaları Lori Nix’in sanat fotoğraflarının da başlıca konusu. Özellikle doğal felaketleri ve felaketler sonrası mekanlardaki alt üst oluşu ifade etmeyi ilgi çekici buluyorlar. 2005 yılında başladıkları “The City” serilerinde iç mekanlara odaklanmışlar. The City, “kıyamet sonrası”, insanlar yeryüzünden kaybolduktan sonra yaşlanan, harap olan mekanları betimledikleri distopik bir çalışma.

Hem oturma alanı hem de atölye olarak kullandıkları dağınık odanın içindeki düzenden memnun olan ikili, The City serisi için, “bir felaket sahnesi; adeta dünyanın sonu” olarak tanımladıkları odanın minyatürünü de en ufak detayına kadar yapmışlar. Film yapımcıları Robert Hall ve Nol Honig, “The Living Room” isimli kısa belgeselde bu yapım sürecini çekmiş.


Living Room, 2013

Kısa belgesel “The Living Room”:

“The City” serisindeki diğer işleri:


Control Room, 2010


Laundromat, 2008


Church, 2009


Anatomy Classroom, 2012

Sanatçıların çalışmalarını burada görebilirsiniz.


Etiketler

Bir yanıt yazın