Porto’daki Eski Mermer Atölyesinin Dönüşümü

Arquitectura Anarchlab tarafından Fábrica de Cerâmica das Devesas için yakın zamanda yenilenen bina, aynı şirket tarafından üretilen çeşitli ürünler için bir depo ve vitrin işlevi gören bir dizi yapının bir parçası.

Fotoğraflar: Ivo Tavares Studio

Kompleks 3 binadan oluşuyor. Büyük olan ofis, ürün deposu, mağaza, sergi salonu ve mağaza olarak hizmet veriyor. Rua José Falcão’ya bakan heybetli cepheye sahip ve Arquitectura Anarchlab tarafından yenilenen eski mermer atölyesinin en üst katı Fábrica das Devesas’ın üç ortağından birine ait konut.

Tarihi yapı olarak sınıflandırılmasına rağmen, projenin başlangıcında binanın tüm iç kısmı, orijinal yapıdan sadece cephe ve çatı kalacak şekilde yıkılmış. Ana cephe ve doğu cephesi herhangi bir değişiklik yapılmadan tamamen rehabilite edilirken yeni bir renk şeması ve tüm sete geometrik denge, çevreyle iletişimi yeniden sağlayan yuvarlak cam pencerenin eklenmesi ile güney cephesi öne çıkarılmış.

Yokuştan yukarı çıkıp mekanın içine girince, iç mekanın çarpıcı yüksekliğini ortaya çıkaran, doğal ışıkla dolu, geniş ve sokaktan fark edilmeyen geniş bir ortak alan tarafından karşılaşılıyor.

Doğal ışık alan büyük cam tavan pencereleri aynı zamanda eski binanın endüstriyel ortamını da öne çıkarıyor.

İç mekanda, asma katlı loft tipinden iki yatak odalı dairelere kadar, 2 ana kata yayılmış, 12 daire bulunuyor. Dolaplar, mutfaklar, banyolar, yekpare bir görünümle iç mekanda titizlikle yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın