Portekiz’deki Ormanlık Alanda Rengiyle Öne Çıkan Bir Ev: Casa 3000

Casa 3000 ile Rebelo de Andrade, peyzajın tekdüzeliğine ve seyrekliğine etkileyici bir mimari yanıt veriyor. Bir çocuğun çizimini andıran ev, sadece bir özelliğiyle öne çıkıyor: parlak kırmızı rengi.

Rebelo de Andrade’nin evinin bulunduğu Portekiz’deki Alcácer do Sal, geniş ve açık bir alana sahip. Mantar meşeleri ve fıstık çamları peyzajdaki tek referans noktaları. Bu özellikler, mimarlara arazi parselinde bir simge oluşturmaları için ilham veren şey olmuş: tüm yeşiller arasında öne çıkacak bir sembol yapı.

Rebelo de Andrade, yapıyı tamamen parlak bir renkle kaplamış. Çarpıcı renk seçiminin aksine, hacimler basit ve gösterişsiz. Yeni yapı, birbirine dik duran iki dikdörtgen hacimden oluşuyor: keskin kenarlı, üçgen çatılı bir ev ve tarımsal faaliyetlere ayrılmış daha küçük bir yapı.

İkincisinin uzunlamasına cephesi, kuzeydeki ön avluya bakıyor. Güneş kolektörleri ile kaplı sundurma çatısı, karşı tarafa doğru eğilerek mümkün olan en yüksek enerji verimini sağlıyor.

Evin tüm görüş alanları kırmızı, dikey olarak yivli panellerle kaplanmış. Bu paneller sadece cepheyi kaplamakla kalmayıp çatıya kadar devam ediyor. Her iki bina da maliyet, zaman ve enerji verimliliği açısından optimize edilmiş. Kendi kendilerine yeterliler ve nihayetinde tükettiklerinden daha fazla enerji üretiyorlar.

Rebelo de Andrade, evin etkileyici dış görünümleriyle karşılaştırıldığında, iç mekanlar için mütevazı bir tasarım yaratmış. Sıcak tonlarda ahşap zemin ve aksesuarlar beyaz duvar ve tavanlarla tamamlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın