Portekiz’de Uyumlu Kesitlere Sahip Minimalist Tatil Evleri

Mimar Manuel Aires Mateus, Portekiz'de dıştan birbirine benzeyen ama içeriden tamamen farklı 4 yapıdan oluşan Pateos tatil evlerini tamamladı.

Alentejo bölgesinin popüler sahil köyü Melides yakınlarında tasarlanan proje, her biri benzer cepheye sahip ancak iç ve dış mekan düzenlemeleriyle ayrılan dört tatil evinden oluşuyor.

Tasarım konsepti, modern bir konaklama vizyonunu desteklemek üzere Alentejo bölgesinin mimari yerel dilini yeniden yorumlamak isteyen ev sahipleri Sofia ve Miguel Charters tarafından önerilmiş.

Ev sahiplerinin ofisten talebi,  yüzyıllar önce Kuzey Afrika’dan gelen insanların bölgeye yerleşmesi ile geldiğine inanılan verandayı bütünleştirmenin farklı yollarını keşfetmeleri olmuş. Ofis bu talebi karşılamak için her eve benzersiz bir düzen vermiş.

Her bir evde veranda, iç mekan yaşam alanlarını doğal manzara deneyimiyle birleştirmenin farklı bir yolunu sunmuş. Dört tane tek katlı evden iki yatak odalı olanı L şeklinde düzenlenmiş ve yaşam alanları, köşesinde bir açıklık bulunan geniş bir avluyu çevreleyecek şekilde tasarlanmış.

İki tek odalı evden biri doğrusal, her iki tarafında iki açık avlu ile planlanırken, diğerinde çapraz olarak çıkıntı yapan bir yatak odası kanadı ve büyük ölçüde özel üç verandaya yer verilmiş. Dördüncü ev, dört köşesinde açık ve kapalı verandaların bir karışımını bütünleştiren haç şeklinde bir planda düzenlenmiş.

Çıplak beton, boyasız sıva ve doğal ahşap yüzeyleri birleştiren evlerin hem içi hem de dışı kasıtlı olarak minimalist bırakılmış. Üçgen biçimli pencereler ve eğimli tavanlar, kırsal manzaraya odaklanmaya yardımcı olacak şekilde yerleştirilmiş.

Dört evin hepsinde odun sobası ve açık hava duşları ile donatılmış oturma odaları bulunurken en büyük eve ayrıca tam donanımlı bir mutfak düzenlenmiş.

Toplam 14 kişilik kapasiteye sahip dört ev tek tek veya birlikte kiralanabilecek şekilde inşa edilmiş. Evlerin yanında bir de sonsuzluk havuzu bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın