Portekiz’de Orman İçinde Minimal Bir Beton Ev

Mimarlık ofisi Carvalho Araújo, Portekiz'in kuzeyinde bulunan Caniçada yapay gölünün yanındaki ormanlık alanda ağaçların arasına üç katlı bir konut inşa etti.

“Casa na Caniçada” olarak adlandırılan bu müstakil ev projesi daha önce arsa üzerinde bulunan mevcut bir binanın yerine yapılmış. Yeni bina minimal iç mekanlardan ve sadece ince kalıp çizgileriyle süslenmiş ham beton bir kabuktan oluşuyor.

Ofis, arsa üzerindeki eski yapının eğimli çatı şeklini koruyarak yeni projeye uygulamış. Eğimli bir arazi üzerine inşa edilen yeni ev, evin ortak yaşam alanlarını içeren iki alt katı ve yatak odalarına ayrılmış en üst katı ile peyzaja gömülmüş bir şekilde tasarlanmış. İki dönemeçli yol ve terasın dışında, mevcut bitki örtüsü ile uzun ağaçların ve yaprak örtülerinin sağladığı koruma hissini muhafaza etmek için arazinin geri kalanına hiç bir müdahalede bulunulmamış.

Ev sahiplerinin açık havada yaşamanın keyfini çıkarabilecekleri ve doğaya yakın olabilecekleri şekilde büyük bir terasa açılan en alt katta geniş bir açık plan mutfak yer alıyor. Sakinlerin eve girdiği birinci kat, bir tarafta merdiven boşluğu ve diğer tarafta heykelsi bir şömine dışında tamamen açık şekilde tasarlanmış. Bu katta, her iki uzun kot da cam panellerle kaplanmış ve bu sayede dış mekanla birliktelik sağlanmış.

Üst katlarda yatak odaları ile iki banyo yer alıyor. Tipik bölmelere ayrılmış odalardan farklı olarak, mimarlar, dört yatak odasını açık veya kapalı bırakılabilen cam duvarlar ve kumaş bölmelerle çevrelemiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın