Portekiz Ormanlarında Prefabrik Evler

Portekiz Ormanlarında Prefabrik Evler

Summary studio, Aldeia da Paradinha'da peyzajın doğal yapısını takip ederek ve belirli bir modüler sistem kullanarak farklı tipolojilerde 11 kabin tasarladı.

Paradinha, Alvarenga, Aldeia da Paradinha’nın Portekiz dağ manzarasında bir turizm kompleksi. Summary, yerin doğal yapısından da hareketle tatil yapısını 11 küçük kabine bölerek arsa üzerine yerleştirmeyi ve böylece bir köy elde etmeyi seçmiş.

Tasarımcılar, doğanın dayattığı koşulları göz önünde bulundurarak, sadece tatil odaları değil, aynı zamanda küçük evler olan prefabrik yapılar tasarlayarak süreci basitleştirmiş. Komplekste sadece yaz dönemi yerine tüm yıl boyunca yaşanmasına izin veren program ile güvenlik ve bakım sorununun önüne geçilmiş.

Beton ve ahşap kabinler 28 ila 58 metrekare arasında değişirken dört farklı tipoloji sunuyor. Alanın doğal yapısı değiştirilmeden orijinal taş duvarlar ve ağaçlar eklenmiş. Farklı yönelimler ile farklı manzaralar yakalanmış.

Projede, yapım süreçlerini basitleştirmek için modüler bir sistem olan Gomos Sistemi kullanılmış. İç ve dış kaplamalar, yalıtım, pencere ve kapılar, su ve elektrik sistemleri, mobilyalar ile tamamlanmış modüller içeren çözüm, stüdyonun kendisi tarafından tasarlanmış. Proje, farklı lokasyonlarda montajı mümkün kılmayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın