Portekiz Mimarlık Merkezi Açıldı

Portekiz’in, mimarlık odaklı ve kar amacı gütmeyen kuruluşu Casa da Arquitectura’nın açılışı; 17 - 19 Kasım tarihleri arasında düzenlenen üç günlük bir kutlama programı ile yapıldı.

Casa da Arquitectura – Centro Português de Arquitectura (Mimarlık Evi – Portekiz Mimarlık Merkezi), Guilherme Machado Vaz’ın Matosinhos Belediyesi ile birlikte restore etmiş olduğu Real Vinícola’da bulunuyor.

Tesis, koruma alanlarının yanı sıra içerisinde sergi ve sunum alanları, bir oditoryum, bir kütüphane ve bir dükkan barındırıyor. Kurumun zengin arşivi sayesinde Álvaro Siza, João Álvaro Rocha, Paulo Mendes da Rocha, Fernando Távora ve Souto de Moura gibi birçok mimara ait kitap, model, çizim, DVD benzeri beş yüzün üzerinde materyale erişilebiliyor.

Tesisin açılış kutlamaları kapsamında çeşitli gösteriler, sunumlar ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Ancak programın en ilgi çekici kısmı Jorge Carvalho, Pedro Bandeira ve Ricardo Carvalho tarafından organize edilen ve dünyanın dört bir yanından seçilen yüze yakın mimari projeye dair çeşitli materyallerin yer aldığı “Poder Arquitectura” sergisi oldu. Sergi, 18 Mart 2018 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın