Portekiz Kırsalında Çevresiyle Uyumlu Bir Ahşap Tatil Evi

Madeiguincho tarafından yakın zamanda tamamlanan Columba, Portekiz kırsalında bir aile inziva yeri olarak hizmet veriyor ve girişindeki küçük kaydırakla öne çıkıyor.

Yapı ahşap kullanılarak inşa edilmiş ve ahşap direkler üzerinde yerden yukarı kaldırılarak aile yemekleri için kullanışlı bir kapalı alan yaratılmış.

Ahşap kirişlerle desteklenen yükseltilmiş yapı sayesinde, sakinler buraya şezlong yerleştirebilir veya salıncak asabilir.

Mekana merdivenle erişiliyor ancak tasarımcılar genç ya da yaşlı herkese eğlenceli bir iniş sağlamak için yapıya kısa bir metal kaydırak eklemiş.

İçeriye girildiğinde ahşap dolaplardan, mutfak ve banyodaki lavaboları tanımlayan ham taş parçalarına kadar doğal malzemeler mekana nüfuz ediyor.

Yaklaşık 24 m2’lik mekan, birleşik bir oturma alanı ve yatak odası olarak hizmet veren, gömme banklar ile lavabo ve dolaplı basit bir mini mutfağın yanı sıra bir yemek alanı ve biraz oturma yeri olan büyük bir odadan oluşuyor.

Huş kontrplak, mutfak tezgahının yüzeyinin ve yemek alanı olarak işlev gören bitişik bankların temelini oluşturuyor. Madeiguincho, çevrenin sakin atmosferiyle uyumlu olan ve konuta ev gibi bir karakter katan Columba’nın içinde açık ve koyu renkli ahşabı harmanlamış.

İki seviyeli bankların yanında, ahşap panjurlardan dışarıdaki manzaraya açılan büyük bir pencere yer alıyor. Bankların karşısında, başka bir pencerenin evin içine ve dışına hava akışına izin verdiği yerde ilk uyku alanı bulunuyor.

Birinci katta banyonun içine girildiğinde, bir taraftaki çam duvarlar, duş alanını işaret ederken, sedir açık tonuyla alanın geri kalanını kaplıyor. Musluğun kulpu altın rengi, kenarları pürüzlü olan, mermer benzeri ham taş lavabo ise beyaz rengiyle öne çıkıyor.

Ana yaşam alanındaki bir merdiven, üst kattaki ikinci bir yatak odasına çıkıyor. Yatak odasının tepesinde güneş ışığının içeri girmesine izin veren veya gün batımını izleme imkanı sunan açılabilir bir çatı bölümü bulunuyor.

Çevredeki manzaranın tadını çıkarmak ve gün batımını izlemek için bir yer sunan çatı terasına erişim odadaki sürgülü açıklıktan sağlanıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın