“Pop-art’ın kralı” Londra’da

Pop-art akımının kralı unvanıyla anılan Amerikalı temsilcisi Roy Lichtenstein’ın eserleri yeniden sergileniyor.

Londra Tate Modern Gallery’de görülebilen sergi sanatçının ölümünden sonra düzenlenen en büyük çaplı sergi olma özelliğini taşıyor. Sergide sanatçının uzun yıllar içinde verdiği çeşitli dönemlere ait eserlerinden geniş bir yelpaze görülebiliyor. Lichtenstein özellikle gücü ve idealize edilen güzelliği alaya alan birçok eseriyle tanınmış ve geniş kitlelere ulaşmıştı.

Londra’daki serginin küratörü Sheena Wagstaff Lichtenstein’ı 20. yüzyılın en büyük resssamlarından biri olarak nitelendiriyor:
“Bu adam büyük ressamlar geleneğinden geliyor. Bence 20. asrın en büyük modern ressamlarından biri. Picassoların Matisselerin yanında düşünebilirsiniz. 60’lı yıllarda onun yanında Oldenburg ve Warhol’u sayabiliriz. Jasper Johns, Robert Rauschenberg… Tabii onun tarzının bu dört isimden çok farklı olmasına rağmen. O aslında büyük bir geleneğin onu altüst eden bir takipçisi oldu.”

Roy Lichtenstein 1997 yılında 75 yaşındayken aramızdan ayrılmıştı. Sanatçının ölümünden sonra açılan bu en geniş kapsamlı sergi uluslararası turuna önümüzdeki aylarda devam edecek. Lichtenstein’ın eserleri Londra’nın ardından Chicago, Washington ve Paris’te sanatseverler tarafından görülebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın