Ponte della Costituzione’nin Cam Zemini Taşla Değiştiriliyor

Venedik'te Büyük Kanal üzerindeki, Santiago Calatrava tarafından tasarlanan Ponte della Costituzione'nin cam zemini, kayan ve düşen çok sayıda kişi olması nedeniyle taşla değiştirilecek.

2008 yılında açılan 94 metrelik Ponte della Costtituzione çelik ve camdan yapılmıştı.

New York Times‘ta yer alan habere göre Venedik Belediyesi, köprüyü yayalar için daha güvenli hale getirmek için köprünün temperli cam döşemesini trakit taşıyla değiştirmek için 500.000 euro ayırmaya karar verdi. Şehir yetkilileri daha önce reçine ve kaydırmaz çıkartmalarla Ponte della Costtituzione’deki kazaları azaltmaya çalışırken, geçen ayki yağışlı havalarda köprüde yürüyen yayalara cam karolardan uzak durmalarını tavsiye eden tabelalar yerleştirmişti.

Calatrava’nın ofisi tarafından Belediye Başkanı Luigi Brugnaro’ya gönderilen mektupta plan ve tasarım konusunda kendilerine yardım edebileceklerini dile getirilmişler.

Mektupta “Mevcut strüktürün, yenilenecek taş döşemelerin ekstra yükünü taşıyabilmesinin gerçek bir şans olduğunu” olduğu da belirtilmiş ayrıca orijinal cam döşemesinin “tüm yerel yönetmeliklere uygun, kaymaz bir üst yüzeyden oluştuğu” da eklenmiş. Bununla birlikte, “köprünün bazı yetersiz elemanlarla ve hatta bazı vandalizm eylemlerinde kullanılmasının orijinal camın çok sayıda parçasının kırılmasına neden olduğunu, ne yazık ki daha sonra uygun olmayan cam panellerle değiştirildiği” de belirtilmiş.

Venedik’te yaklaşık 400 köprü var ve Ponte della Costituzione, 16. yüzyıldan beri Büyük Kanal’da inşa edilen dördüncü köprü. Köprü, Venedik’in ana tren istasyonuna yakınlığı nedeniyle turistler tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Ponte dell’Accademia Bu Kez Venedik’i İkiye Böldü

Etiketler

Bir yanıt yazın