Polonya’da Ortak Eğitim Alanı Olarak Hizmet Veren Bir Otobüs Durağı

Polonya'nın Wieleń kentinde bulunan tek katlı beton bina, çok işlevli bir ortak otobüs durağı olarak hizmet veriyor.

Neostudio Architekci tarafından tasarlanan ve “Otobüs Durağı Eğitim Toplum Merkezi” olarak adlandırılan proje, yerel halkı sosyal ve kültürel deneyimleri canlandırmaya davet etmek üzere tasarlanmış. Topluluk duygusunu yeniden canlandıran otobüs durağı, bir kafe, avlulu bir meydan, teras ve güneş enerjisiyle çalışan bir aydınlatma sisteminin kullanıldığı çok amaçlı bir salondan oluşuyor.

Şehir merkezinde Kościuszki, Sienkiewicza ve Wybickiego Caddeleri arasındaki mahalleyi yeniden canlandırmaya odaklanan otobüs durağı, şehrin bu kısmına gastronomik ve toplumsal hizmetleri geri getirmek için orijinal tasarım önerisi olan Du Nord otelinin yerini almış. Ana yatırım hedefi, yerel halkın bir araya geldiği ve bilgi paylaştığı bir kamusal meydan yaratmak olmuş.

Neostudio Architekci yapıyı komşu binalara benzer bir şekilde, kentsel bölümü, duvarları iki farklı yüzeye bölünmüş betonarme pasajlardan oluşan düz bir küp olarak tasarlamış.

Cam strüktürlü atriyumun, bilgi merkezi ve kafe olarak işlev görmesi planlanmış.

Çevresel sürdürülebilirlik ilkelerinden hareketle, otobüs durağı aynı zamanda düşük tüketimli, güneş enerjisiyle çalışan bir dış aydınlatma sistemiyle donatılmış. Ayrıca, kentsel ısıyı ortadan kaldırmak için beton binanın üzerine yeşil bir çatı yerleştirilmiş.

Sokak ve çakıl alan, proje içindeki açık hava etkinlikleri için projeksiyon perdesi olarak kullanılabilen bir bölme duvarı ve sokak görünümü için reklamların ve tarihi bilgilerin gösterilebileceği bir pano ile ayrılmış.

Çok amaçlı meydana açılan kafenin, Wieleń şehri için bir kent bilgi merkezi ve yerel halkın topluma yeniden entegre olması için bir mekan olarak hizmet vermesi amaçlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın