Polonya’da Çam Ormanı İçerisinde Dairesel Bir Ahşap Ev: Circle Wood

Mobius Architekci, Polonya’daki çam ormanı içerisinde okume ahşabı ile kaplanmış dairesel bir konut tasarladı.

Varşova merkezli stüdyo, evi büyük bir ağaç gövdesi kesitine benzeyecek şekilde inşa etmiş. 400 m²’lik bina, garajı çevreleyen oval bir çerçeve ve bu hacme uyumlu bir daire içinde açık bir spa alanı ile tamamlanmış.

Mazovia bölgesinde bulunan Izabelin köyünde, çam ormanının derinliklerinde yer alan dairesel konut; oval formu, malzemesi ve renk paleti sayesinde doğal çevreye organik olarak uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış. Betonarme yapı, Batı Afrika’dan temin edilen okume ahşabından üretilmiş panellerle kaplanmış.

Kampinos Milli Parkı ile çevrelenen proje bir sanatsever ve koleksiyoncu için tasarlanmış. İç mekan, doğanın güzelliğine duyarlı ve uyumlu tasarlanmış özel bir sanat galerisini andıracak şekilde hayata geçirilmiş. Gökyüzüne doğru yükselen merkezi bir atrium, iç mekanı gün ışığı ve orman manzarası ile buluşturan geniş camlar ve çeşitli doğal malzemeler de evin çevredeki manzarayla bağlantısını güçlendiriyor.

Evin iç kısmı için kurdeleyi andıran heykelsi bir merdiven tasarlanmış. Diğer odalar, doğal malzemeler ve detaylara gösterilen özenle karakterize edilmiş.

Yapıda oluşturulan girintilerle bireysel işlevlerin net bir şekilde bölgelendirilmesine izin verilmiş ve hem mahremiyet duygusu, hem de iç mekanların doğa ile teması sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın